СРЕЋКО МАРЧЕТА ИЗВЕО НОВУ МОНОДРАМУ

0
345

Глумац Срећко Марчета из Театра “Сцена” Нови Град извео је пред прњаворском публиком нову монодраму “Алекса у приватизацији”, причу о раду у некадашњем систему друштва и суочавању поштеног радника са стварним животом и односом послодаваца.

Марчета је у изјави Срни појаснио да се његов Алекса суочава са бројним смицалицама које један поштени радник не може да схвати.

“Он мисли да се људи који су данас приватизовали неке фирме понашају домаћински, брину о својим радницима и боре за њихову животну егзистенцију. Нажалост, у стварности је то све другачије, а тек када се деси трагедија Алекса схвата да је живио у неком другом свијету, да је занемарио породицу и да су они које је сматрао пријатељима злоупотријебили његово повјерење”, каже Марчета.

Ова монодрама премијеру је имала у августу у Студентском позоришту у Бањалуци. У Прњавору је синоћ изведена њена прва реприза у оквиру Седме позоришне ревије “Прњавор и пријатељи” чији је организатор и домаћин Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Прњавор.

Марчети је ово шеста монодрама у богатој глумачкој каријери, а за публику у Прњавору која га је до сада имала прилику видјети у разним улогама каже да га увијек пријатно изненади добром посјетом, гостопримством и прихватањем представа.

Публика је на крају монодрами дала оцјену 4,77, а млади глумци прњаворског аматерског позоришта имали су прилику да на драмској радионици науче нешто ново од Марчете, као гостујућег ментора.

Позоришна ревија “Прњавор и пријатељи” у сриједу, 8. септембра, угостиће глумце Независног универзитета Бањалука који ће извести представу “Остајте”.

До краја мјесеца предвиђени су и наступи глумаца из Лакташа са представом “Ау што је добар пос`о” , позориштанца и позоришта младих СПКД “Просвјета” из Добоја са представом “Мој дом је тамо гдје си ти” и Драмског студија Народне библиотеке “Бранко Радичевић” Дервента са представом “Весело поврће”.

СРНА, Т.С.

PODIJELI