ТРКА У ПРЊАВОРУ –  АМЕЛА ТЕРЗИЋ ПРОТУТЊАЛА КРОЗ „КЕСТЕНГРАД“

0
4155

Српска репрезентативка Амела  Терзић убједљиво је тријумфовала у петак  31 марта  на Међународној уличној атлетској трци у Прњавору.Стазу дугу 3.000 метара претрчала је за 11,52 минута,остављајући иза себе Мађарицу Зиту Качер за 21 секунду.Трећа кроз циљ прошла је Тамара  Мићевић из Ужица,док је БХ олимпијка, Лусија Кимани освојила четврто мјесто,са временом 13,03 минута.

-Налазим се у пуном тренажном процесу,па сам овдје допутовала са намјером да тријумфујем.Цијелом трком држала сам темпо,са великом предношћу над ривалкама ,па је успјех,какав сам имала и прошле године у овом граду,потпуно заслужен,рекла је Терзићева.

Изненађењем је обиљежена трка сениора на 5.000 метара.Први кроз циљ прошао је 23.огодишњи БХ репрезентативац Осман Јунузовић из Добој Истока,који је водио жестоку борбу са најозбиљнијим ривалом,Жоелом Маином Мвангијем из Кеније,који је у Прњавору тријумфовао 2014.године.

-Од старта смо били на кратком растојању.Ривал из Кеније је често мијењао ритам,покушавајући да ме збуни,али сам већ средином трке осјетио да би могао да га угрозим.Предност је на крају износила чак десет секунди у моју корист,па ми је ово једна од најдражих побједа,рекао је Јунузовић,кога  већ ове суботе чека нови наступ.

На квалитетно уређеној стази у центру Прњавора одржано је укупно 16 трка за све старосне категорије,у којима је наступало више од хиљаду атлетичара.

-Прњавор постаје својеврсни феномен у  уличним тркама,па је и златна звјездица Свјетске атлетске федерације,стигла у праву средину,рекао је Борислав Ђурђевић,предсједник Атлетског савеза Републике Српске.

Предсједник Организационог одбора Жељко Петровић уживао је с покрићем, у честиткама које су му стизале од бројних гостију из свијета атлетике.

Трке основаца и средњошколаца имале су и хуманитарни карактер,јер су учесници куповали стартни број,вриједан двије марке,а новац прикупљен на овај начин биће уплаћен за Удружење родитеља дјеце са малигним обољењима у Бањалуци.Такмичење је пратила и предсјењдница Удружења,Дијана Берић.

Од прњаворских представника најбоље остварење имао је члан АК Прњавор,Никола Петровић,који је тријумфовао у трци јуниора.

На отварању такмичења говорили су предсједник Скупштине општине,Жељко Симић и начелник општине,Дарко Томаш,који такође нису крили понос угледом  једне од најјачих годишњих спортских приредби на подручју наше општине.

На сликама :Са трке у Прњавору

ГОСТИ

Међу бројним атлетским радницима и стручњацима ,гост Прњавора био је и Драгомир Чабрило,који је својевремено девет година радио у АК „Прњавор“,стварајући неколико изузетно талентованих имена,која су имала запажена остварења и на међународној сцени.У овом граду Чабрило ужива посебне симпатије љубитеља спорта,који су га дочекали дуготрајним аплаузом.

 

PODIJELI