Ученици ОШ „Бранко Ћопић“ праве соларне играчке

0
2496

 

У  склопу еколошког пројекта „Данас за сутра“ подржаног грантом Фонда Отворено друштво БиХ ОШ „Бранко Ћопић“ реализује низ  едукативних радионица са циљем еколошког информисања и освјешћивања својих ученика, наставника и родитеља.

Поводом Међународног Дана очувања енергије 23.2.  ученицима у ПШ Штрпци представљене су могућности кориштења обновљивих извора енергије и начини  уштеде електричне енергије. Радионице су реализоване у сарадњи са УГ „Здраво да сте“ Бања Лука које се низ година бави промоцијом одживог развоја друштва. Млади едукатор Огњен Давидовић на занимљив начин је показао како се од „корисног смећа“ уз помоћ соларних панела могу направити необичне и креативне играчке што је заинтересовало ученике да и сами почну да размишљају о еколошком начину живота.

Промоцију екологије и одрживог развоја ова школа наставља у понедјељак 29.2. када ће за ученике треће тријаде и њихове родитеље  у Дому културе бити организовано предавање на тему „Очување природних ресурса данас за сутра“ са почетком у 18.00 часова. Предавање се реализује у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС.

Позивамо заинтересоване грађане да се придруже овој презентацији. prnjavorlive.info

PODIJELI