У току активности подјеле захтјева за остваривање права на регрес за дизел гориво

0
1333

Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство Општинске управе општине Прњавор обавјештава пољопривредне произвођаче (физичка и правна лица) са подручја општине Прњавор да су у току активности подјеле захтјева за остваривање права на регрес за дизел гориво, по списковима достављеним од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Право на регресирано дизел гориво остварују регистровани пољопривредни произвођачи, за површине које су регистроване као обрадиве у Регистру пољопривредних газдинстава.

Максимална количина одобреног дизел горива износи 100 литара по хектару обрадиве површине у 2016. години за све биљне културе и обухвата збирно прољећне и јесење радове.

Регистровани пољопривредни произвођачи регресирано дизел гориво плаћају одмах приликом куповине, по малопродајној цијени умањеној за износ регреса од 0,60 КМ/литру, с тим да укупно одобрене количине могу реализовати у неколико одвојених куповина, али само код једног овлашћеног дистрибутера и у једном малопродајном објекту.

Захтјев за остваривање права на регрес за дизел гориво пољопривредни произвођачи након евидентирања и протоколисања могу преузети у Одјељењу за пољопривреду, водопривреду и шумарство, и приликом прве куповине подносе га уз неовјерену копију личне карте, односно копију ЈИБ-а за правна лица, овлашћеном дистрибутеру по властитом избору на подручју цијеле Републике Српске.

 

 

 

 

На подручју општине Прњавор пољопривредни произвођачи регресирано дизел гориво могу куповати код сљедећих дистрибутера:

 

“KRISTAL TRADE Бензинске станице: Поточани, Лишња, Шибовска

                   и Палачковци,      

DUJAKOVIĆ COMPANY– Бензинска станица Шаринци,

“КРАЈИНА ПЕТРОЛ” – Бензинска станица Прњавор,

“ГАГИ ТРАНС” – Бензинска станица Вијака-Прњавор,

НЕШКОВИЋ” – Бензинска станица Прњавор,

“БРЧКО ГАС” – Бензинска станица Прњавор,

“НЕСТРО ПЕТРОЛ” – Бензинска станица Прњавор.

 

Рок за подношење захтјева и преузимање регресираног дизел горива је 30. новембар 2016. године.

 

За све додатне информације пољопривредни произвођачи могу се обратити у канцеларије Одјељења или путем контакт телефона 051/660-860.”

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here