Акција појачане контроле возача трактора и радних машина

0
2637

Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи акцију „Појачане контрола возача трактора и радних машина“ која има за циљ да се повећа безбједност возача трактора и радних машина, али и осталих учесника у саобраћају.

Имајући у виду да се учешће трактора и радних машина у саобраћају повећава почетком прољетних пољопривредних радова и да њихова безбједност, као и безбједност других учесника у саобраћају може бити угрожена ако се не поштују законом прописани услови, полицијски службеници ће током априла организовати појачане контроле трактора и радних машина са посебним акцентом на техничку исправност возила и утврђивање присуства алкохола у организму возача.

У 2016. години евидентирано је 130 саобраћајних незгода у којима су учествовали трактори и радне машине. Од тог броја, у четири саобраћајне незгоде наступиле су смртне посљедице по учеснике у саобраћају, у 18 тешке тјелесне повреде, у 35 лакше тјелесне повреде, а у 73 саобраћајне незгоде наступила је материјална штета.

Анализа МУП-а Републике Српске показује да се ове саобраћајне незгоде најчешће догађају на локалним путевима, затим на некатегорисаним и на регионалним путевима.

Апелујемо на возаче трактора и радних машина да поштују законске прописе за безбједно учешће у саобраћају, али и да други учесници у саобраћају повећају опрезност због њиховог учешћа у саобраћају.

 

PODIJELI