„АЛКОХОЛ + ВОЛАН = УБИТАЧНА КОМБИНАЦИЈА“

0
2091

АМС РС и ауто мото друштва, у оквиру кампање „АЛКОХОЛ + ВОЛАН = УБИТАЧНА КОМБИНАЦИЈА“, посебну пажњу посветиће проблему вожње под утицајем алкохола, код младих возача.

У оквиру кампање АМД и АМС РС, заједно са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, реализоваће током школске године, за ученике трећих и четвртих разреда средњих школа, предавања и показне вјежве на којима ће се користити специјалне наочаре („пијане наочаре“), које симулирају три различита степена пијанства, како би корисницима што вјерније приказали проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола. Прије показних вјежби за ученике гимназије, на одређеном простору, биће одржана и презентација, путем које ће бити приказани утицаји алкохола на организам и способност вожње, као и едукативни и поучни видео спотови.

Почетком марта (10. или 11. март) наведени субјекти треба да посјете Центар средњих школа „Иво Андрић“ у Прњавору, у 11 сати. Током те посјете одржала би се предавања за ученике трећих и четвртих разреда, као и показне вјежве које симулирају утицај алкохола на организам човјека.

Потребно је да договорите посјету Центару средњих школа „Иво Андрић“, у неком од наведених термина. Било бо добро да што више ученика трећих и четвртих разреда присуствује презентацији и показним вјежбама са „пијаним наочарама“, у зависности од расположивог простора који може школа да обезбједи. Након посјете школи јавите у АМС РС приближан број ученика који би могли бити присутни, датум посјете и временски период у току дана (предлажемо да посјета буде око 11 часова).

Посјети би присуствовали представници АМС РС, АМД, Агенције за безбједност саобраћаја, локалне заједнице и по могућности, представници других субјеката.AMS

PODIJELI