ВАТРОГАСЦИМА УРУЧЕНО НОВО ВОЗИЛО ВРИЈЕДНО 362.000 КМ

0
48
– Градоначелник Прњавора Дарко Томаш уручио је данас Територијалној ватрогасно – спасилачкој јединици /ТВСЈ/ у Прњавору кључеве новог возила чија је вриједност 362.000 КМ.
Ради се о навалном ватрогасном возилу са додатном пратећом опремом капацитета 1.500 литара воде и 50 литара пјене, са пумпом високог притиска и протоком од 230 литара у минути при притиску од 40 бара.
Томаш је у изјави новинарима изразио увјерење да ватрогасци у Прњавору сада имају све материјално – техничке и организационе услове да одговоре свакој ситуацији из домена њиховог дјеловања што код грађана додатно улива осјећај повјерења и сигурности.
Он је напоменуо да је Прњавор, поред Приједора, једина локална заједница у Републици Српској која у последње четири године из властитих средстава обнавља опрему за ватрогасце.
„До 2016. године они су радили у неусловном објекту са минималном опремом и дугом вишим од 300.000 КМ. Од те године до данас затворено је финансијско дуговање, изграђен нови Ватрогасни дом, набављена четири нова возила, у све то уложено је више од два милиона КМ“ , прецизирао је Томаш.
Томаш је захвалио свим припадницима ТВСЈ у Прњавору на озбиљном и преданом раду, као и Ватрогасном савезу Републике Српске који је раније из својих средстава купио једно возило, а у набавци једног заједно са Градом Прњавор учествовао са пола новчаних средстава.
Старјешина ТВСЈ Прњавор Драган Миладиновић каже да је предност оваквих возила у њиховој конструкцији која омогућава бржи долазак на интервенције на теже приступачним локацијама.
„Наш град се стално развија и зато је због заштите људских живота и имовине опремљеност ТВСЈ потребно подићи на виши ниво. Раније смо већ уз подршку градске управе успјели набавити неколико возила и специјалне опреме и наша јединица се сада може сврстати међу најбоље организоване и опремљене у Републици Српској“ , рекао је Миладиновић.
Уручењу новог ватрогасног возила у Прњавору присуствовао је и предсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Горан Стојаковић.
„Драго нам је када видимо да се ватрогасно – спасилачке јединице опремају, када имају подршку локалне управе и гдје се законом одређена средства за потребе ватрогасаца намјенски троше“ , рекао је Стојаковић у изјави новинарима и додао да је Прњавор примјер како се уз домаћински рад могу створити све претпоставке за добар и успјешан рад.
Он је напоменуо да је Ватрогасни савез Републике Српске у координацији са Републичком управом цивилне заштите припремио овогодишњи план опремања ТВСЈ широм Републике Српске који је усвојила Влада Републике Српске.
„То ће за нас значити даљи напредак јер само јединице које имају адекватну опрему, услове за рад и одређени број људства у складу са Законом о заштити од пожара и плановима заштите од пожара могу дати свој допринос сигурности свих грађана“ , каже Стојаковић.
Након уручења кључева ватрогасци су одржали и краћу показну вјежбу и презентацију техничких могућности новог возила.
Територијална ватрогасно – спасилачка јединица у Прњавору у свом саставу тренутно има 22 ватрогасца и располаже са укупно 11 возила. /крај/тс/фото
PODIJELI