Владика Григорије: У сусрет Васкрсу чистог срца и с пуно љубави

0
2415

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије је свим људима добре воље пожелио да у заједништву, мирних душа, чистог срца, с пуно љубави и Божије благодети дочекају и прославе највећи хришћански празник Васкрс.

 Владика Григорије је позвао вјернике да учествују у богослужењима, да се саберу и покажу да су пријатељ један другоме, и да никада не дозволе да и оно најмање зрно зависти и мржње нађе мјеста у њиховим срцима, већ да се радују Христу и Христовом васкрснућу.

“Васкресење Христово је човјекова једина нада. Исус Христос васкрсао је из мртвих, побиједио је смрт и свим људима даровао вјечни живот. Славимо га, јер је себе дао зарад наших живота”, поручио је владика Григорије.

Он је истакао да треба да знамо да се радујемо, да то отворено показујемо не стидећи се, поручујући родитељима да својој дјеци преносе љубав Божију, љубав која их храбри и милује, да их уче да буду са Христом, јер то значи бити са животом и учествовати у његовом васкресењу.

Владика је истакао да се с радошћу сјећа година када је као дјечак славио Васкрс, када се са својим ближњима радовао сваком дану који је ишао у сусрет овом великим празнику, доживљавајући га на један чудесан начин.

“И наши вјерни народ у Херцеговини, посебно дјеца с радошћу учествују у богослужењима. Не требамо ништа ни говорити, јер у нашим погледима се види љубав према Исусу Христу, према овом и свим нашим празницима”, рекао је владика Григорије.

Он је истакао да га посебно радује када види како дјеца долазе у цркву да би учествовала у радости фарбања јаја која се дијеле вјерницима на Васкрс и како се труде да своји малим ручицама исцртају поруке љубави.

Владика Григорије је вјернике позвао да на дан васкрсења Христовог дођу у храмове и да се сви заједно радују највећем хришћанском празнику Васкрсу.

Извор: Срна

PODIJELI