ВРИЈЕМЕ ЉЕТНИХ ОДМОРА -ТУБАК У ЗАВИЧАЈУ ПУНИ БАТЕРИЈЕ

0
3713

 

Мјесецима је Драган Тубак  (на слици са репортером нашег портала) стрпљиво чекао завршетак такмичарске сезоне у Грузији,да би љетни одмор провео у родном крају,Доњим Вијачанима.На породичном огњишту у овом питомом прњаворском селу,на граници са челиначком општином,са родитељима,сестром,супругом и синчићем Лазаром,прославио је титулу побједника националног  Купа Грузије ,са екипом Батумија.

-Било је заиста напорно,али смо успјели остварити добар  пласман у Првој лиги. Још више  постигли смо  тријумфом у Купу,чиме смо се одужили за подршку наших вјерних и многобројних навијача,каже 30.огодишњак ,који у миру и тишини вијачанског краја понекад сабира и петнаестак година дуге кошаркашке успомене.

Прве кошаркашке кораке направио је у екипи Укрине из Челинца,одакле се преселио у редове бањалучког Борца.Посебно се сјећа тренера Дерајића и Мићића.Најдуже,чак шест годиона, задржао  се у екипи ФМП-а,с којим је освојио Куп Србије и допринио да  се клуб из београдског предграђа пласира у тадашњи Куп Радивоја Кораћа.

-Имао сам и двогодишње искуство  у Борцу из Чачка,након чега на ред долази оно право иностранство.Играо сам у два белгијска прволигашка  клуба,потом сам у Мароку такође промијенио дресове двије екипе,провео сам извјесно вријеме у Македонији,па је на ред дошла Грузија.Упознао сам културу и традицију многих народа,али су ме Грузијци посебно импресионирали,враћа се у прошлост  овај Вијачанац.

Гдје год се појави, Тубак привлачи пажњу пролазника због 217 цантиметара висине.Стекао је много пријатеља и познаника у Прњавору,а оно што употпуњује његов профил је скромност и стална спремност да разговара о кошарци,али и да,на тражење другара, препричава бројне лијепе успомене стечене у неколико држава Европе и Африке.

Додуше,Драгану је у посљедњих двадесетак мјесеци остало мање слободног времена,јер помаже супрузи Милани око њиховог несташног синчића Лазара.

-Много тога лијепог  сам видио и доживио по свијету,али ми је најљепше у родном селу.Овдје,у Доњим Вијачанима,као истинској ваздушној бањи, на прави начин пуним батерије и чекам завршетак разговора око преласка у другу екипу.У близини родне куће  је и познатуи манастир Ступље,чије постојање такође доноси максималну сталоженост,која је неопходна због свих стресних ситуација какве ме ,као и моје другаре,неизбјежно стижу на утакмицама,каже најбољи прњаворски кошаркаш свих времена.

Тубак редовно прати и догађања у лигама бивше државе,осврне се на остварења  ОКК Прњавор и прижељкује да овај град коначно добије стандардног кошаркашког прволигаша.(прњаворливе.инфо)

 

PODIJELI