ГРАД НАГРАДИО ПЕТОРО НАЈУСПЈЕШНИЈИХ СТУДЕНАТА СА ПО 5.000 КМ

0
69
– Град Прњавор данас је за петоро студената који имају просјек оцјена виши од 9,5 уручио награду у износу од по 5.000 КМ.
Градоначелник Дарко Томаш каже да је у првом плану да се укаже на континуитет у њиховом раду и резултате остварене током цијелог школовања.
“Они су прави примјер да се труд и рад исплате, желимо да их похвалимо и да им покажемо да њихова локална заједница цијени успјех који су постигли” , рекао је Томаш новинарима.
Прњавор је прва локална заједница у Републици Српској која је још 2017. године увела студентске награде, а до сада је право на награду остварило 28 младих Прњаворчана.
Томаш каже да су ранији добитници студентске награде сада већ успјешни чланови заједнице који имају радно искуство од неколико година.
Близнакиње Тамара и Татјана Новић из Доње Илове, студенти Технолошког факултета у Бања Луци, једногласне су да циљ доброг просјека на факултету није награда већ жеља за усавршавањем и напредовањем у позиву који су одабрале.
“Хвала градоначелнику Томашу што годинама уназад прати успјех и резултате младих у Прњавору, и пружа им подршку” , кажу оне.
Марко Калаба који је студент Природно – математичког факултета Бања Лука напоменуо је да градска управа Прњавор и градоначелник уз то што финансијски помажу студенте дају им и додатну прилику за усавршавање кроз обављање стручне праксе у појединим одјељењима градске управе.
Награду у износу од 5.000 КМ добили су још Милан Лепир, студент Факултета политичких наука у Бањалуци, и Душко Радић, студент Факултета техничких наука у Новом Саду. /крај/тс/фото
PODIJELI