Дочек Нове године на отвореном у више градова Српске- Meђу њима и Прњавор

0
2214

Припреме за дочек Нове године на трговима широм Републике Српске приводе се крају.

На бањалучком Тргу Крајине свираће група “Балкан експрес”, Дадо Глишић и млада бањалучка поп-рок група “Наир”. А посјетиоце, тачно у поноћ очекује традиционални ватромет.

Програм прославе Дјечије нове године почеће у 11 часова када ће на Тргу Крајине наступити дјечији хорови “Врапчићи”, “Мали принц”, те побједници фестивала “Мали композитор” и “Ђурђевдански фестивал”. У оквиру програма наступиће и дјеца бањалучких вртића са Мразицом, глумци Дјечијег позоришта, школа спорта “Каспер”, балетски студио “Алегро”, плесни студио “Гема” и Дјед Мраз.

Дочек на отвореном организује Приједор, Прњавор, Источно Сарајево. Требиње је једини град у источној Херцеговини који организује дочек Нове године на отвореном.

Вечерњи програм прославе у Прњавору почиње у 22.00 часа наступом једног од локалних бендова.За све који се одлуче за новогодишњу прославу на отвореном биће обезбијеђени кувано вино и чај. У поноћ, ватромет ће означити почетак 2015. године, а потом ће се суграђанима на градском тргу обратити начелник општине Синиша Гатарић.

У Источном Новом Сарајеву вечерњи програм почиње такође у 22.00 часа, а грађане ће забављати “Илужн бенд” и пјевачи Бранимир Бањанин и Сања Величковић.

Због новогодишњих празника повећава се гужва на границама. На прелазу Градишка, на улазу у БиХ из Хрватске, чека се до сат времена, а на излазу пола сата, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Задржавања на осталим граничним прелазима нису дужа од 15 минута.

Снијег који је престао да пада, замијениле су велике хладноће. Најхладније је на Чемерну, чак 16 степени испод нуле. А најтоплије у Требињу, минус пет степени./Р.П./

PODIJELI