Друга смотра дјечијег народног стваралаштва

0
1688

Градско културно умјетничко друштво ПРОНИЈА Прњавор  у сарадњи са Драматургом  Николином Шушак , успјешно је одржала манифестацију под називом „Друга смотра дјечијег народног стваралаштва.“  Смотра је одржана у сали ЈУ О.Ш. Никола Тесла у Прњавору.

Смотра дјечијег народног стваралаштва свечано је започела дјечијим хором  Проније, пјесмом „Деца су украс света“ уз пратњу акустичне гитаре коју је свирао Дарио Топић.

У оквиру програма манифестације наступили су гости са својим кореографијама: КУД Славко Мандић из Лакташа и КУД Коловит из Градишке. Публика је имала прилике да види  богат  програм у коме је Оркестар ГКУД Пронија осим што је пратио играчке ансамбле са већ увјежбаним тачкама, премијерно се представио са новом кореографијом под називом „Игре из Шумадије“ коју је уз њихову пратњу одиграо пионирски ансамбл друштва који води госпођица Јелена Дебељак.

Поред игре и пјесме у оквиру програма чланови Проније припремили су   рецитације поезије домаћих писаца: Љубивоја Ршумовића, Ј.Јовановића Змаја, Алексе Шантића и Мирослава Антића. Пронија сарађује и има учеснике у својим кореографијама лица са потешкоћама у развоју, а у оквиру програма наступило је једно лице коме је уручена захвалница за учешће у манифестацији.

У оквиру програма предсједник управног одбора ГКУД Пронија г. Љубиша Сибинчић уручио је захвалнице гостима КУД Коловит из Градишке, КУД Славко Мандић из Лакташа, Николини Шушак за помоћ у организацији Друге смотре дјечијег народног стваралаштва. Цијелу манифестацију пропратила је препуна сала публике, а као знак успјешног наступа учесници програма су награђени са неколико дужих аплауза. Програм манифестације фотографисала је Тања Радоњић.


 

 


PODIJELI