И данас тропски дан, у понедјељак краткотрајно освјежење

0
2268

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ и данас је на снази црвени метеоаларм због екстремно високе температуре ваздуха. Према најавама метеоролога, очекује се температуре ваздуха и до 42 степена Целзијуса.
Врућине (Фото: Ilustracija/via wvua23.com) -

Врућине (Фото: Ilustracija/via wvua23.com)

Нешто ниже температуре ваздуха и то до 37 степени Целзијуса очекује се на подручју Ливна, Сарајева и Фоче гдје је на снази наранџасти метеоаларм.

Врло високе температуре негативно ће дјеловати на мање осјетљиве особе, па ће се јављати реакције у смислу осјећаја умора и малаксалости. Код метеоропата реакције ће бити још израженије.

Сви а посебно хронични и кардиоваскуларни болесници, те старије особе и дјеца требају максимално избјегавати боравак на отвореном и умањити активности. Препоручљиво је проводити мјере заштите од УВ зрачења сунца.

Захлађења нема ни сутра, јер је и даље већи дио Српске означен црвеном бојом.

Обрадоваће нас, међутим, понедјељак, када ће бити доста свјежије, па се тако у Бањалуци очекују свега 32 степена, а пријатније ће, у односу на актуелно стање, бити и у осталим крајевима.

Од уторка ће бити претежно сунчано уз пораст температуре, у сриједу и четвртак поново веома топло са највишом температуром од 35 до 40 степени.

Од петка освежење с пљусковима и грмљавином.

PODIJELI