Најбољи студенти УНИБЛ боравили у Бечу

0
434

Најбољи студенти завршних година студија на факултетима / Академији умјетности
Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) од 2. до 5. марта 2023. године боравили су у
студијској посјети Бечу.
Током ове посјете наши студенти су имали прилику да посјете Универзитет у Бечу, Градску вијећницу, те Парламент Аустрије. Такође, студенти су посјетили Представништво Републике Српске у Аустрији, те присуствовали пријему поводом дана проглашења првог Устава Републике Српске, али и сједиште ОEБС-а, те разговарали са амбасадором БиХ при сједишту ОЕБС-а у Бечу Синишом Бенцуном.
Проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета проф. др Мирослав Малиновић каже да је ова посјета организована уз несебичну подршку шефа Представништва Републике Српске у Аустрији мр Младена Филиповића.
,,Ова посјета била је награда за рад, труд и залагање наших студената током студија, али и прилика да се међусобно упознају и посјете важне институције. Вјерујем да ћемо заједно са Представништвом Републике Српске у Аустрији наставити овакве активности и у годинама које су испред насˮ, казао је проректор Малиновић.
,,Студијска посјета Бечу била је едукативно-туристичког карактера јер смо поред туристичких атракција, као што су дворци Белведере и Шенбрун, имали прилику да посјетимо важне институције. Посјета представља подстрек за све нас, али и поруку свим нашим колегама да се труд и рад увијек исплатеˮ, казао је студент Правног факултета Универзитета у Бањој Луци Марко Соломун. Посљедњег дана боравка у Бечу студенти су имали прилику да уз вођени обилазак Златана Стојадиновића обиђу јединствену историјско-туристичку туру под називом ,,Стопама Срба у Бечуˮ.

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

PODIJELI