Невријеме погодило Дервенту, Теслић, К. Дубицу и Прњавор-у Кнежеву гром убио жену

0
2486

У олујном невремену које је јуче погодило Кнежево погинула је жена (43) усљед удара грома у мјесту Шолаји, док је друга тешко повријеђена и смјештена у Универзитетску болницу Клинички центар Бањалука.
Невријеме у Телсићу уништило кров фискултурне сале ОШ (фото: Teslićke novine)

Олујно невријеме, које је синоћ захватило дио дервентске општине, причинило је штету на стамбеним и другим објектима, а уништен је дио пољопривредних усјева и воћњака.

Од раној јутра на терену су радници предузећа “Комуналац” који уклањају порушена и ишчупана стабла са градских саобраћајница. На терену су и екипе ватрогасаца.

Велики број стабала у градском парку је порушен, а штета је видљива и на крововима кућа и једном дијелу пословних зграда.

Дио града и нека сеоска подручја остали су без електричне енергије.

Невријеме у Дервенти (фото: Срна)

Невријеме у Дервенти (фото: Срна)

У Теслићу је јуче падала јака киша праћена ледом, а олујни вјетар “скинуо” је кров фискултурне сале ОШ “Петар Петровић Његош”.

Како преноси локални портал eTeslić, невријеме је растјерало многобројне посјетиоце традиционалног “Илинданског збора“ код храма Светог пророка Илије.

Општинска управа у Козарској Дубици формирала је комисију за процјену штете настале у јучерашњем грмљавинском невремену.
Начелник општинског Одјељења за пољопривреду Александар Николетић рекао је да су до сада примљена два захтјева за излазак на терен на подручју од Међувођа према Агинцима, гдје је уништен комплетан род у два воћњака.

Он је додао да је комисија за процјену штете на терену.

Јако грмљавинско невријеме, које је јуче нешто иза 17.00 часова захватило општину Козарска Дубица, причинило је велику штету на подручју насељених мјеста Кнежица и Међувође.

Киша праћена ледом уништила је пољопривредне усјеве, вода је продрла у куће, а јак вјетар чупао је стабла, усљед чега је дошло и до блокаде саобраћаја на магистралном путу Козарска Дубица – Приједор и путном правцу Кнежица – Читлук.

Интервенцијом мјештана и припадника Цивилне заштите уклоњене су препреке, а потом је саобраћај успостављен.

Према подацима Општинске управе Козарска Дубица, у Кнежици је оштећено шест стамбених објеката којима је страдала кровна конструкција и уништен инвентар због продирања воде у кућу.

Јак вјетар проузроковао је мање кварове на електромрежи, који су отклоњени, а укупна штета на пољопривредним усјевима још се процјењује.

Више села општине Прњавор остало је без напајања електричном енергијом због невремена које је узроковало квар на електро-мрежи.

Струје од синоћ немају Горња, Доња, Печенег, Шерег, Велика и Грабик Илова, Палачковци, Смртићи, Горња и Доња Мравица, Гаљиповци, Чорле, Срповци, Отпочиваљка, Парамије и Лишња, потврђено је из Електро-Прњавора.

Екипе овог предузећа су на терену и очекује се да у току дана буду санирани сви кварови.

Извор: РТРС, Срна

PODIJELI