Приједор – Бошњаци и Срби дијеле бајрамску баклаву (ВИДЕО)

0
2339

Занимљива прича са поруком мира, суживота и толеранције стиже из Приједора. Тамо је на несвакидашњи начин обиљежен Бајрам.

Приједор је град добрих људи, мира, толеранције и будућности, поручила је приједорска омладина, свих конфесија. Баш као што су заједно славили Васкрс и Ускрс, тако су обиљежили и рамазански Бајрам. Суграђанима су дијелили бајрамске посластице – баклаве. Почастили су и пролазнике и запослене у радњама дуж главне улице.

Није битно ко је које вјере и нације, јер је Приједор је град за све који га воле и желе му добро.

Приједорчани су показали да је од сјећања на ратну пршлост, важнија будућност њихове дјеце. Подршка је стигла и од града Приједора и бројних удружења.

– Желимо да одржавамо те комшијске односе, да овим неким празницима донесемо, тј. вратимо оно што је некада било гдје смо се сви заједно посјећивали и заједно јели баклаву, истакао је Миле Вујасин предсједник Омладинског хуманитарног удружења “Чисто срце” Приједор.

Породична срећа, мир, здравље и праштање, главне су поруке овог великог исламског празника. Сличне промовишу и друге религије, а приједорска омладина је подсјетила да је најважније бити човјек.

PODIJELI