Провјера сумњивих запошљавања у Министарству безбједности БиХ (ФОТО)

0
581

Инспектори Управног инспектората Министарства правде БиХ обавили су инспекцијски надзор у Министарству безбједности БиХ након запримљених анонимних пријава које се односе на неправилности у вези са запошљавањем у овој институцији, потврђено је Срни у Министарству правде.

Након што буде обављена провјера изузете документације, инспектори Министарства правде БиХ донијеће одлуку о даљем поступању, рекли су Срни у овом министарству.

Инспектори провјеравају сумњива запошљавања (Фото: СРНА)

Инспектори провјеравају сумњива запошљавања (Фото: СРНА)

Инспекцијски надзор обављен је по наредби Тужилаштва БиХ, а односи се на наводне неправилности у вези са запошљавањем у Министарству безбједности БиХ.

Тужилаштво БиХ провјерава све наводе из анонимне кривичне пријаве која се односи на интерна запошљавања у Министарству безбједности и неправилности у вези са конкурсном процедуром.

Инспектори провјеравају запошљавања (Фото: СРНА)

Инспектори провјеравају запошљавања (Фото: СРНА)

У актима који су у посједу Срне, Тужилаштво БиХ обавијестило је Министарство правде да је потребно да они обаве радње из своје надлежности, а да ће Тужилаштво провјерити вјеродостојност увјерења о познавању енглеског језика и информатике, као и дипломе кандидата.

Управни инспекторат обавјестио је Министарство безбједности да, осим по наредби Тужилаштва, поступа и по анонимним пријавама од 19, 21. и 27. марта.

PODIJELI