Прњавор: Бајрамска честитка главног имама

0
2433

Поштовано браћо и цијењене сестре!

У поводу наступајућег благдана Рамазанског бајрама упућујем Вам у своје име и у име предсједника меџлиса исламске заједнице Прњавор Локмана Иришкића, искрене честитке са жељом да и овај благословљени благдан рамазански бајрам проведете на најљепши начин у духу исламских прописа и наше лијепе Бошњачке традиције, са својим породицама, родбином, комшијама, пријатељима и свим људима добре воље.

Драга браћо и сестре, сутра је први шеввал 1436. Хиџретске године, односно први дан рамазанског бајрама на дан 17. јули, 2015. године по Миладу. Иза нас је мјесец рамазан у којем смо постили са жељом да се учимо самодисциплини тијела и душе у покорности Аллаху Узвишеном. Ибадет поста учи човјека да он није сам на свијету, већ да постоје људи и ствари око њега које треба да упозна.

Пост је узвишено стање душе која се одмара док посматра, која се храни док размишља, која се лијечи док разговара. Рамазан нам је донио мноштво дарова, који нас обавезују да и ми дарујемо: наш живот Створитељу, нашу захвалност и послушност родитељима, нашу вјерност пријатељима, наш лијеп примјер дјеци, нашу љубав и вјерност брачним друговима, наш опрост противницима, нашу помоћ слабим и немоћним, те наше испуњење еманета.

Бајрам је дан радости онима који су се у име Аллаха мјесец дана одрицали јела и пића, па им је данас душа широка, рука дарежљива, и срце пуно суосјећања према родитељима, сирочадима, сиромасима, комшијама, ближим и даљним рођацима, те свим људима добре воље.

Свима вам у своје име и у име предсједника Меџлиса исламске заједнице Прњавор Локмана Иришкића, од срца желим сретан Бајрам, молећи драгог Аллаха (џ.ш.) за ваше здравље и успјех у животу и раду. Посебно желим Бајрам честитати болесним и немоћним с довом Створитељу Узвишеном да им буде на помоћи!
Драге џематлије, поштовани Бошњаци подијелимо радост Бајрама са нашим суграђанима с којима дијелимо љепоту живљења у нашем заједничком нам граду Прњавору.
Не заборавимо да другог дана Бајрама на „Дан шехида“ обиђемо своје хареме и проучимо фатихе својим најмилијима. Нека Вам је свима благословљен и сретан рамазански Бајрам ријечима:

БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!

Главни имам
Проф. Фикрет еф. Челенка

PODIJELI