Прњавор – ОО СДС ВАСИЋ : НЕМА РАСКОЛА У СТРАНЦИ, ПОДРШКА МЛАДИМА 

0
892

Општинском одбору Српске демократске странке /ОО СДС/ Прњавор нема унутарстраначког раскола, а старији чланови СДС- а чврсто стоје иза младих људи и кандидата ове странке на предстојећим локалним изборима, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Немања Васић, који је јуче поднио оставку на мјесто предсједника ОО СДС.

Васић каже да ће СДС-ов старији кадар искуством и савјетима сигурно бити вјетар у леђа младима у свим активностима, и да је задовољан што се реализује његов концепт да се поред очувања јединства доврши започети процес подмлађивања странке. „Начин како смо планирано провели у дјело био је једини могући, јер је ОО сматрао да не би било добро у изборној години улазити у унутарстраначке изборе, па смо прибјегли статутарном праву да ја поднесем оставку, а да замјеник Милан Петровић преузме функцију предсједника ОО до следећих страначких избора.

На његово мјесто за предсједника Извршног одбора /ИО/ дошао је Милан Алексић“ , појаснио је Васић. Он каже да су Петровић и Алексић кроз страначке органе испрофилисани као кандидати за предстојеће локалне изборе. „У наредних 15 дана та два имена иду на терен у мјесне одборе на потврду, а након тога би требало званично да буде потврђено да ће Милан Петровић бити кандидат за носиоца листе у СО, а Милан Алексић кандидат за начелника општине Прњавор испред СДС-а“ , прецизирао је Васић. Он је додао да лично остаје члан Предсједништва СДС, Главног одбора, као и члан ОО и ИО у Прњавору.

Новоименовани предсједник ОО СДС Прњавор Милан Петровић такође је демантовао постојање било каквог раскола у странци, рекавши да је у току процес са цијелим руководством СДС и Општинским одбором, а прије свега са досадашњим предсједником Васићем, договореног подмлађивања странка с циљем да се спремно дочекају предстојећи локални избори. „Надамо се да ће господин Васић сада још више и јаче да помаже нама младима да пронађемо прави пут, да побиједимо на предстојећим изборима, да вратимо достојанство грађанима и Прњавора и Републике Српске“ , рекао је Петровић.

Он је изразио и безрезервну подршку страначком колеги Алексићу, као кандидату за начелника општине на предстојећим локалним изборима. „Млад, честит, писмен, одважан и храбар човјек за кога ћемо у будућности сигурно чути и иза кога сви у странци стојимо, а надамо се да ће и народ препознати искреност и честитост овог човјека и подржати га“ , каже Петровић. Предсједник ИО СДС Прњавор Милан Алексић каже да предстоји велики и договоран посао и многи изазови. „Прихватили смо се одговорног посла. Сматрамо да имамо снагу, памет, способност да у СДС унесемо нову енергију, да поспјешимо њену организацију, да у рад уведемо нове, младе људи, али и људе који нису имали прилику да обављају било какве функције“ , изјавио је Алексић. Он каже да је важно да на најодоговорнијим функцијама буду људи који имају способност, одважност и одлучност да у потребним тренуцима донесу исправне одлуке, стану иза њих и спороведу их у пракси. „Увијек ћемо бити на располагању својим суграђанима, пронаћи ћемо начин како да препознамо и ријешимо проблеме становника општине Прњавор“ , поручио је Алексић. /Срна/

PODIJELI