Прњавор: Општина обезбиједила 1.150 комплета уџбеника за основце

0
443

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш и директор Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске, Бојан Ђенић, потписали су данас Уговор о набавци 1.150 комплета уџбеника за ученике од петог до деветог разреда основних школа са подручја општине Прњавор.

“Поздравњамо ову одлуку јер представља значајну уштеду за све породице које имају ученике основце. Ово је први уговор који смо потписали, а још неколико локалних заједница је расписало поступак који је у току и који треба да се реализује” казао је Ђенић за Радио Прњавор.

Он је истакао да ће сви уџбеници бити достављени на вријеме и да ће са почетком школске године, малишане дочекати и нови уџбеници.

“Ове године у заводу смо имали пуно посла и  имамо чак 15 нових уџбеника за основну школу, а битно је истаћи да ће најмлађи имати четири уџбеника мање него претходних година, због иновација у наставном плану и програму” додао је

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, изразио је задовољство чињеницом да је наша општина прва локална заједница на подручју РС, која је са Заводом за уџбенике и наставна средства потписала Уговор за набавку уџбеника за све основце. ”

Уговор је потписан за набавку 1.150 комплета књига за ученике од петог до деветог разреда, односно за све оне за које то не врши ресорно министарство.  Вриједност уговора је 245.219 КМ и до почетка нове школске године књиге ће бити дистрибуиране у све школе према њиховим захтјевима” рекао је начелник.

Томаш је изразио увјерње да ово представња велику помоћ родитељима у њиховим буџетима, те да ће се оваква пракса наставити и у наредним годинама. /Маријан Попадић/

 

PODIJELI