Прњавор, 07. децембар – Плес и пјесма са Космета

0
2311

Национални ансамбл „ВЕНАЦ“ из Грачанице и „КОПАОНИК“ из Лепосавића од 05. до 07. децембра наступиће у Републици Српској, извођењем националних српских плесова и пјесама са Космета и Србије. Гостовање ансамбала са Космета у Републици Српској организује Одбор за помоћ Србима Космета, уз подршку Mинистарства просвјете и културе у Влади Републике Српске, општина Градишка и Прњавор. Ансамбли ће наступати у Дјечијем позоришту у Бања Луци, те домовима културе у општинама Градишка и Прњавор.
5. децембар – Дјечије позориште Бањалука
6.децембар – Дом културе Градишка
7.децембар – Центар за културу Прњавор

ПРОГРАМ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

1. Ансамбл „Венац“ – Игре из Призрена
2. КУД “Копаоник” – Игре из Приштине
3.Ансамбл „Венац“ – Игре из Метохије
4. КУД “Копаоник” – Игре из Сиринићке Жупе
5. Ансамбл „Венац“ – Игре из Пећи
6. КУД “Копаоник” – Игре из Гњилана
7. Ансамбл „Венац“ – Велико финале ( Сплет игара из Србије )

Сви наступи почињу у 19 часова. Улаз је бесплатан.

Наши гости са Космета своје наступе поклањају породицама пострадалим у овогодишњим катастрофалним поплавама, које су задесиле Српску.
Уз наше хуманитарне акције за помоћ Србима на Космету и доласке дјеце са Космета у Републику Српску, ово је још једна у низу акција нашег одбора да приближимо српски народ Репиблике Српске и Космета, овај пут плесом, игром и пјесмом.
Захваљујемо нашим гостима што су изразили жељу и спремност да из хуманих разлога наступе у Републици Српској, и на тај начин подрже наше грађане, чија је имовина страдала у поплавама. Захваљујемо и свима који су се укључили у органиазцију, а посебно Министаррству просвјете и културе и министру Горану Мутабџији, који су прихватили да буду подршка овог братског и хуманог доласка наших гостију са Космета. Позивамо грађане да погледају извођења ансамбала из Грачанице и Лепосавића, а нарочито наша културно-умјетничка друштва, којима ће ово бити прилика да се упозанају са традицијом српског народа на Космету. Позивамо медије у Републици Српској, Србији и Космету да промовишу овај културни догађај, који ће, вјерујемо, бити настављен и у наредним годинама.
Предсједник Удружења и Одбора, Милорад Арлов /R.P./

PODIJELI