Радојичић и Милићевић о сарадњи Бањалуке и Војводине

0
943

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић састао се данас са делегацијом Покрајинске владе Војводине коју је предводио потпредсједник Ђорђе Милићевић.
Састанак градоначелника са делегацијом Покрајинске владе Војводине (Фото: http://www.banjaluka.rs.ba)

Радојичић и Милићевић су размијенили мишљења о различитим темама из области привредне, културне и спортске сарадње, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је рекао да постоје различити облици сарадње између Бањалуке и Војводине, са посебним нагласком на сарадњу са Новим Садом. Та сарадња, како је рекао, посебно је интензивна у процесу реaлизације пројекта Европске пријестонице културе 2024. године.

– Велику подршку смо добили од Новог Сада у овом процесу, јер ће Нови Сад бити европска пријестоница културе 2021. године. Такође, бројне су наше везе са Војводином, посебно у области туризма, а тим поводом се данас и сутра у нашем граду одржава туристичка манифестација “Дани Војводине”. Вјерујем да ће и овај скуп дати додатни импулс нашој привредној сарадњи – рекао је Радојичић.

Он је додао да Бањалука припрема велики зимски новогодишњи програм који ће трајати 45 дана и, овом приликом, позвао је госте из Војводине да посjете овај град током предстојеће зиме.

Потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, изразио је заодовљство због боравка у Бањалуци, те нагласио да ова посјета представља наставак добре и интензивне сарадње између Војводине и Републике Српске.

– Недавно смо потписали и протокол о сарадњи са Владом Републике Српске и чинимо све да тај протокол заживи и да одређене резултате. Наше везе су привредне, културне, али и емотивне, јер велики број људи који живи у Војводини,  поријеклом су из Републике Српске и о томе посебно водимо рачуна – рекао је Милићевић.

Састанку су присуствовали и начелници градских одјељења и одсјека Раденко Лакетић, Раденко Комљеновић, Драган Бањац и Остоја Перишић, покрајински секретари Зоран Гојковић и Огњен Бијелић, те генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић.

 

PODIJELI