Саобраћај без застоја, мања чекања на граници

0
2621

Саобраћај се јутрос на свим важнијим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја, док се на граничним прелазима чека до 20 минута, осим

У подручјима гдје је током ноћи било кише, вози се по мјестимично влажним коловозима.

На путевима на којима су у току санациони радови саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње и обавезно је поштивање привремене сигнализације.

Због изградње вијадукта “Маховљани” на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за саобраћај је затворена петља “Маховљани”, односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука.

Возачима, поготово онима који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу “Александровац”.

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

На магистралном путу Козарска Дубица-Приједор због санације клизишта “Церова коса два” и “Церова коса три” возила на мјесту извођења радова саобраћају наизмјенично, једном траком.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза на магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац на подручју мјесне заједнице Ада због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком, у дужини од 800 метара.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац кроз село Брество. На овом путном правцу на снази је забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона. Планирано је да радови трају до 31. децембра.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалног пута Шековићи-Доње Цапарде возила саобраћају једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На подручју општине Котор Варош у току је реконструкција и санација градске водоводне и канализационе мреже због чега је до 1. септембра измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионицама Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник. Због радова на истом пројекту до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на регионалном путу Котор Варош-Митровићи.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Добој до краја године измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у насеобини Лишња. Измјена ће бити на снази сваким даном од 7.00 до 19.00 часова, осим недјеље.

На истом путном правцу на локалитету Пураћи због изградње вијадукта изнад магистралног пута измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

Успорено се саобраћа и на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац због изградње ауто-пута Бањалука-Добој. На том дијелу у току је изградња прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

Радови отежавају саобраћај и на подручју дистрикта Брчко гдје је у току изградња обилазнице око града. Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Мачковац-Челић /граница Републике Српске и Федерације БиХ/, Невесиње-Берковићи, Развој-Руданка /у мјесту Горња Остружња/, Укрина-Вијака и Горња Вијака један-Горња Вијака два гдје ће саобраћај привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг “Дринатранс” из Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Федерацији БиХ радови су актуелни на путним правцима Јабланица-Мостар, Буна-Тасовчићи, Немила-Топчић Поље, Прибој-Симин Хан и Раковица-Кобиљача, као и магистралним путевима на подручју Прозора, Кладња, Доњег Вакуфа и Ливна.

PODIJELI