Саопштење за јавност начелника општине Прњавор

0
2587

„Дана 03.03.2015. године у послијеподневним часовима дошло је до пуцања главног транспортног цјевовода од базена на Церу према граду Прњавору, због чега су становници града остали без снадбијевања водом.

До оштећења главне водоводне цијеви у улици Живојина Прерадовића дошло је због радова на геофизичким истраживањима на траси будућег аутопута Бања Лука – Добој, извођених од стране Института за испитивање материјала и конструкција Бања Лука.

С тим у вези, изражавамо дубоко незадовољство начином извођења радова на изградњи аутопута, чему се приступило без главног пројекта и одобреног Акционог плана заштите животне средине и социјалних питања. Очигледно је да овакав површан и незаконит приступ важном пројекту доводи до штетних посљедица, а свима је познато да је једна од њих губитак живота једног од радника на изградњи овог аутопута.

Овим се још једном потврђује да су оправдане тврдње начелника општине да се извођењу радова на изградњи аутопута Бања Лука – Добој није смјело приступити без пројектне документације, као и остале документације прописане важећим законским прописима. Свједоци смо да су и одређена законска рјешења везана за изградњу аутопута, као што је Закон о експропријацији, доживјела суноврат на Уставном суду.

Поново апелујемо на надлежне да се радови на изградњи аутопута Бања Лука – Добој изводе у складу са законским прописима, те напомињемо да се не противимо изградњи аутопута, али не желимо да незаконит и површан приступ овом пројекту доводи до посљедица које погађају прије свега грађане општине Прњавор“.   Н А Ч Е Л Н И К др Синиша Гатарић, с.р. /R.P./

 

 

PODIJELI