САОПШТЕЊЕ -Одсијек за цивилну заштиту Прњавор: Посљедице јучерашњег невремена

0
487
Невријеме које је јуче у поподневним часовима и током ноћи, захватило подручје града Прњавор, према информацијама из Одсјека за цивилну заштиту, за посљедицу је имало прекид снабдијевања електричном енергијом и телекомуникацијама на ширем подручју града (у већем броју мјесних заједница), као и прекид водоснабдијевања у самом граду, рушење стабала и штете на пољопривредним усјевима.
Услијед олујног вјетра, извориште Повелич је остало без напајања електричном енергијом што је изазвало прекид водоснадбијевања у граду, а проузроковани су и кварови на далеководима за Илове,
Шибовску, Смртиће, Палачковце, Штрпце, Орашје и Ново Село и забиљежен велики број кварова на нисконапонској мрежи.
Екипе Електродистрибуције су на терену. Успостављање редовног снабдијевања водом очекује се након 12.00 часова. Због проблема са електричном енергијом, у прекиду је и телекомуникација у 16 централа, а дошло је и до прекида оптичке мреже Србац-Прњавор, што је проузроковало прекид интернета у појединим дијеловима.
Територијална ватрогасна јединица имала је више интервенција на отклањању стабала са путних комуникација, а по извјештају Полицијске станице Прњавор, прекида у саобраћају није било.
Екипе из Одјељења за стамбено комуналне послове, Одсјека за цивилну заштиту и Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство су на терену и врше процјену и
преглед стања, а проводе се и интервенције на уклањању стабала из градског гробља и код Полицијске станице.
PODIJELI