Томаш: Велика материјална штета, биће неопходна помоћ виших нивоа власти

0
473
Обилне падавине проузроковале су велику материјалну штету домаћинствима и привредним субјектима на подручју Прњавора, а град није у могућности да је сам надокнади због чега ће бити затражена помоћ виших нивоа власти, изјавио је данас Срни градоначелник Дарко Томаш.

Томаш је навео да су надлежне службе процијениле да је штета проузрокована на локалној путној инфраструктури већа од 1.200.000 КМ, а када је ријеч о стамбеним, пословним и помоћним објектима, пољопривредном земљишту и усјевима биће познато када комисија сагледа стање на терену.

– Ситуација се на подручју града стабилизовала, а Градска управа је формирала комисију која обилази терен и процјењује штету у домаћинствима и привредним субјектима – рекао је Томаш.

Службе градске Цивилне заштите и припадници Територијалне ватрогасне јединице у оквиру мјера опоравка тренутно спроводе активности дезинфекције и исушивања поплављених објеката.

Обилне падавине које су захватиле општину Прњавор изазвале су бујичне поплаве усљед којих је вода ушла у десет стамбених и два пословна објекта, активирано је 20 клизишта и оштећени су путеви.

PODIJELI