Томаш: Прњавор с правом заслужује статус града (ВИДЕО)

0
400

На основу резултата које остварује из годину у годину Прњавор премашује резултате већих локалних заједница и општина, и по томе с правом заслужујемо статус града, рекао је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Дарко Томаш - Фото: РТРС

Дарко ТомашФото: РТРС

Влада Републике Српске утврдила је, по хитном поступку, Приједлог закона о Граду Прњавор.

– Свако добронамјеран ко прође Прњавором, а пролазио је и прије десетак година, може видјети константан напредак на свим пољима. Сваки појединац који је на било који начин допринио добитку заједнице заслужан је за овај успјех. Највеће заслуге у цијелом процесу припадају привредницима и грађанима – истакао је Томаш.

Према његовим ријечима статус града омогућава да се лакше приступи неким фондовима, а отварају се и нове шансе.

– И то видимо по осталим градовима у Републици Српској. Наша општина броји 35.000 становника, а близу 10.000 борави на привременом раду у иностранству и то није у урачунато у укупну бројку. Прњавор је био у тренду одласка наших људи у иностранство, али ни близу неких других општина – напомиње Томаш.

Привреда Прњавора у 2020. години остварила је приход од 730 милиона евра, у 2021. години милијарду и 70 милиона евра.

– За 2022. годину очекујемо близу милијарду и по евра прихода. Општина броји 7.526 запослених људи, и само је око 600 људи у Заводу за запошљавање. Значајно се и стамбено изграђујемо – нагласио је Томаш.

Начелник општине, а врло брзо и градоначелник за крај је поручио:

– Част ми је бити начелник, јер у Прњавору живе радни и вриједни људи – истакао је Дарко Томаш. /RTRS/

PODIJELI