У Српској све спремно за дочек Нове 2016.

0
2697
Све је спремно за прославу Нове 2016. на отвореном, а ове године ће бити организована у Бањалуци, Добоју, Источном Сарајеву, Прњавору, Сребреници.

Прослава дочека међународне Нове године у Бањалуци почиње у 19.00 часова и трајаће до 1.30 часова, а долазак 2016. године симболично ће у поноћ најавити ватромет.Бањалучане ће на Тргу забављати домаћи извођачи: “Мунденс” и Вања Мишић, Крајишки трубачи, поп група “Наир” и “Комбајн квартет” и Слађана Зрнић.

На подручју Поткозарја, Међународна Нова 2016. година биће прослављена знатно скромније, него претходних година. Дочек на тргу биће организован једино у Приједору.

Из Центра јавне безбједности Приједор поручују да ће у циљу безбједности, у новогодишњој ноћи, због прославе на тргу, бити ангажоване додатне полицијске снаге, како би се спријечили евентуални инциденти.

Дочек међународне Нове године у Добоју биће организован на Градском платоу гдје ће наступати добојски музичари, а грађани Теслића и Станара новогодишње вече дочекаће у угоститељским објектима или домовима.

Организованог дочека међународне Нове године у Теслићу неће бити, а Теслићани ће вече прославити у локалним угоститељским објекатима, речено је из Општинске управе.

На улицама Бијељине нема оне празничне еуфорије коју карактерише данашњи дан. Вјероватно на то утиче и одлука локалне власти да ни пету годину за редом неће бити организованог дочека на градском тргу. Ипак, славља ће бити у породичним домовима, ресторанима или некима од многобројних кафића у граду који су спремни за госте.

Већина грађана Источног Сарајева, Нову годину ће прославити у кругу породице. Једино је општина Источно Ново Сарајево организовала дочек на отвореном уз наступ групе “Регина” и вино за оне који дођу у парк “Гаврила Принципа”. Снијега, нажалост нема, осим на олимпијској Јахорини гдје је традиционално најатрактивнији дочек нове године. Резервације у јахоринским ресторанима и хотелима износе од 70 до 200 марака.

Организованог дочека нове 2016.године на требињском градском тргу нема. Зато ће Требињци Нову годину дочекати у кафићима који ће бити отворени као и свако друго вече или у онима у којима се резервација плаћа. Велики број ће прославити у кругу породице, а такође су бројни и они који ће искористити близину црногорског приморја или Дубровника, гдје је за дочек уприличен богат музички програм и наступи реномираних пјевача из региона.

Органозованог дичека нема ни у Братунцу. Трговци у овом граду кажу да је ове године претпразнички промет знатно бољи него прошле године и оцјењују да је боља платежна моћ грађана због овогодишњег доброг рода и цијене малине коју узгаја велики број братуначких домаћинстава.

Дочек Нове године организован је у три ресторана и свим братуначким кафићима и дискотекама, којих има доста у овом градићу, а цијене резервација и конзумација износе од 10 КМ до 35 КМ.

Као и претходних година велики број младих из Сребренице Нову годину дочекаће у Братунцу због слабе новогодишње понуде, па се очекује да ће братуначки кафићи и дискотеке бити пуни.

Највећи број становника Братунца и ову Нову годину дочекаће у својим становима и кућама, у кругу породица и пријатеља, а они богатији ће, као и претходних година, славити на Златибору, Тари, Јахорини или неком од градова у Србији и Републици Српској.

У Бањалуци обиљежена дјечија Нова година

Наступом дјечијег хора “Врапчићи”, балетског студија “Алегро”, дјеце из бањалучких вртића и глумаца Дјечијег позоришта Републике Српске, на Тргу Крајине у Бањалуци већ је обиљежена дјечија Нова година.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић пожелио је најмлађим суграђанима срећну Нову годину, изразивши наду да ће бити боља од протекле.

Бањалука: Дјечија Нова година

Бањалука: Дјечија Нова година

“Вашим домовима желим да буду топли и пуни љубави, а у вашим дневницима и свескама много петица, јер ће вам требати када будете водили овај град”, поручио је Гаврановић.

Дјечија Нова година обиљежена је и уз садржаје угоститељско-туристичке манифестације “Зимзоград”.

PODIJELI