Фудбалски хаос у Грчкој, суспендовано првенство

0
876

Фудбалско првенство грчке обустављено је на неодређено време, после излива насиља током меча између ПАОК-а и АЕК-а, који је прекинут пошто су навијачи солунског тима, предвођени председником клуба Иваном Савидисом, упали на терен после поништеног гола Фернанда Вареле. Грчки медији најављују да ће влада клубовима забранити међународна такмичења у наредне две године, али заменик министра спорта Јоргос Василидис није желео да коментарише наредне потезе.

Листом сви грчки медији жестоко су се обрушили на стање у тамошњем фудбалу, које је у недељу увече кулминирало нередима на мечу између ПАОК-а и АЕК-а, када су навијачи тима из Солуна улетели на терен, претили судијама, а придружио им се председник клуба Иван Савидис, који је за појасом носио пиштољ.

Хаос на стадиону

Како јавља Та неа, у току је састанак премијера Алексиса Ципраса са највишим државним званичницима, после којег ће бити јасно дефинисана реакција Атине на дивљање навијача.

Заменик министра спорта Јоргос Василдис је одмах после утакмице најавио да ће првенство Грчке бити прекинуто док не буду окончани дисциплински и кривични поступци против виновника нереда, док ће грчким тимовима у наредне две године бити забрањена међународна такмичења. Ова забрана не важи за репрезентацију.

Грчке власти су у сталном контекту са Уефом, јавља Та неа. Коначан одговор Атине ће бити дефинисан до краја дана.

Грчка полиција је издала налог за хапшење председника солунског тима.

PODIJELI