Чавић: У реконструкцију електромреже у Прњавору уложено преко 1,4 милиона КМ

0
539

Данас је одржан радни састанак са в.д. директора предузећа „Електрокрајина“          Драганом Чавићем и констатовано је да је у последњих годину дана у реконструкцију електро – мреже на подручју општине Прњавор уложено више од 1,4 милиона КМ.

„Желимо да у директном разговору начелнике нама припадајућих општина обавјестимо шта ћемо тачно од инвестиција урадити у свакој од локалних заједница. Циљ је стабилније снабдјевање, мање испада и веће задовољство потрошача“, рекао је Чавић

Огромну помоћ од ‘Електрокрајине’ општинa Прњавор је добила за рјешење питања снабдјевања електричном енергијом пословне зоне Вијака, гдје је укупна вриједност инвестигжције преко 300.000 КМ. Општина Прњавор је учествовала са 15.000 КМ, а остала средстава обезбиједила је Електрокрајина.
Највећи проблем на подручју Општине јесте снабдијевање електричном енергијом, гдје су се последњих годину дана проблеми почели рјешавати системски и према приоритетима.
Вод према Вијачанима и Кулашима је раздвојен захваљујући чему је осигурано стабилније снабдјевање потрошача на том подручју а у наредном периоду планирана је и реконструкција комплетне ове мреже.
У наредном периоду на сличан начин урадиће се и раздвајање дијела вода према Хрваћанима, гдје ће поузданост и ове линије бити много већа.

PODIJELI