Шпановићева отвара сезону на митингу у Калсрухеу

0
1323

Најбоља српска атлетичарка, Ивана Шпановић, почиње са такмичењима у дворани, а за први наступ тренер Горан Обрадовић изабрао је митинг у њемачком граду Карлсрухе, који се одржава у суботу 3. фебруара 2018. године.

Митинг у Калсрухеу има традицију дугу више од 30. година и први је из серије митинга свјетског дворанског тура на којем ће Шпановићева узети учешће. Организатори митинга Шпановићеву су најавили као једну од највећих звијезди такмичења, а скок удаљ као једну од најузбудљивијих дисциплина баш због сусрета Шпановићеве и олимпијске шампионке Тиане Бартолете.

Поред дуела Српкиње и Американке, публика ће видјети на дјелу и три најбоље домаће скакачице Михамбо, Вестер и Могуерана, као и европску вицешампионку из Београда Британку Уген.

“Карлсрухе, Диселдорф, Београд и Глазгов такмичења су на којима ћу улазити полако у форму како би светско првенство које ме очекује почетком марта месеца у Бирмингему дочекала максимално спремна. Са нестрпљењем чекам да такмичарска сезона почне. Здрава сам, мотивисана и спремна за све изазове у новој сезони”, изјавила је српска рекордерка пред полазак на митинг у Калсрухе.

Скок удаљ је на програму у суботу 3. фебруара са почетком у 18:40 часова.

Извор: Независне новине

PODIJELI