Ђоковић можда и заигра на Ју-Ес опену овог љета

0
463

Најбољи тенисер Србије и свијета Новак Ђоковић могао би ове године да заигра на Ју-Ес опену након најава америчких власти да ће укинути ванредне мјере, пише Танјуг, а преноси РТС.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/James Ross, илустрација)

Укидање ванредног стања подразумијевало би и укидање обавезне вакцинације за свакога ко жели да уђе у САД због чега најбољи тенисер свијета није могао да учествује на тамошњим турнирима.

Администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена, најавила је да ће 11. маја укинути ванредну ситуацију проглашену 2020. године због епидемије вируса корона.

Ђоковић ће сигурно пропустити мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, који су на програму у марту, али би могао да учествује на Ју-Ес опену.

Ако буде потврђен датум укидања, Ђоковић би могао да учествује на посљедњем гренд слему сезоне који почиње 28. августа и траје до 10. септембра.

Ђоковић је у недјељу освојио 10. титулу на Аусталијан опену, пошто је у финалу побиједио Грка Стефаноса Циципаса са 3:0 у сетовима и уз титулу се вратио и на водећу позицију на листи свјетских тенисера.

PODIJELI