Oprezno zbog mokrih i klizavih kolovoza

0
812

Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se savjetuje oprez zbog mokrih i mjestimično klizavih kolovoza, smanjene vidljivosti i odrona na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
KišaFoto: Novosti.rs

Iz AMS-a podsjećaju vozače na zabrane kretanja u Republici Srpskoj zbog sprečavanja širenja virusa korona, koje su na snazi danas i sutra od podneva do 5.00 časova narednog dana.

Na području FBiH potpuna zabrana kretanja na snazi je večeras od 22.00 do sutra do 5.00 časova ujutro.

Vozačima se savjetuje da i unutar BiH putuju samo u neophodnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Povodom Međunarodnog praznika 1. maja na području Republike Srpske zabranjen je prevoz eksplozivnih materija do večeras do ponoći.

Iz istog razloga zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH na snazi je do sutra u ponoć.

Izmjene u odvijanju saobraćaja, kao i obustave, aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Banjaluka-Čelinica u naselju Zeleni Vir, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, te Јohovac-Rudanka na području Doboja.

Obustave su na snazi na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, a vozila se preusmjeravaju na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Јajce-Mrkonjić Grad, te na putu Lukavica-Pale.

U FBiH u tunelu Vranduk na putu Zenica-Nemila ni večeras, zbog praznika, neće biti obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

PODIJELI