0
1535

Odbornik u Skupštini opštine Prnjavor, Rodoljub Krasić Rojo, nakon medijskiih navoda o njegovom angažovanju na sjednicama opštinskog  parlamenta, obratio otvorenim pismom, koje prenosimo u cjelosti:

rodoljub-krasic

Želeći da dam svoj doprinos u javnim polemikama o radu odbornika Skupštine opštine Prnjavor, a mene kao odbornika Partije demokratskog progresa (PDP), javnost želim da upoznam sa sljedećim činjenicama: Moguće je da sam među kolegama odbornicima koji su bili manje prisutni na sjednicama SO Prnjavor. Odmah želim da istaknem da su na tu  mogunost računali i mnogobrojni građani Prnjavora koji su mi svojim glasovima ukazali povjerenje da ih zastupam u skupštinskim klupama.

Računali su, naime, na moj od prije mnogo godina česti radni angažman u inostranstvu. Međutim, oni su opravdano računali i na moju učinkovitost, da ću dosljedno štititi njihove interese, u opštem interesu. Uvažavajući ostale kolege i ne mizimirajući njihov doprinos, ne mogu istine radi a da ne istaknem svoje čvrsto uvjerenje da sam među najproduktivnijim odbornicima sa ponajvećim doprinosom barem nešto boljem ili solidnijem životu Prnjavorčana. Tako ću, između ostalog, samo ovom prilikom istaću da sam uspio čak 26 Prnjavorčana da zaposlim u inostranstvu, uglavnom u Austriji. Riječ o ljudima kojima sam uspio da obezbedim posao uz uredne papire. Osim njih, znatno većem broju osoba sa područja naše opštine, više od njih 50, sam obezbijedio povremeno zaposlenje, takođe, u inostranstvu. I jedni i drugi su bili bez posla, i da ne budem lažno skroman, oni sada rade I dobro zarađuju u inostranstvu i prehranjuju svoje porodice u Prnjavoru i Republici Srpskoj.

Njima dodajem i ne mali broj onih koji su u Prnjavoru zaposleni mojim posredstvaom ili preporukom mojih prijatelja. Tu je i moj neposredni angažman na terenu i kontakt sa ljudima. Ističem da sam redovito u skupštinskim klupama učestvovao u donošenju najznačajnijih skupštinskih odluka. Opšte je poznata činjenica da u slučaju da nisam bio prisutan na sednici, nijednomn se nije dogodilo da je zbog toga u pitanju bilo donošenje bilo koje odluke skupštinske većine, od interesa za građane i njihove institucije.

Dakle, ovu su samo neke od mnogobrojnih činjenica, vjerujem manje poznate široj javnosti, koje nepobitno govore da sam ja, zapravo, jedan od NAJPRODUKTIVNIJIH I NAJUSPJEŠNIJIH ODBORNIKA U SO PRNJAVOR! Na to mi ukazuju i mnogobrojni građani koji su do sada, a ubijeđen sam i, upravo zbog navedenih i drugih zasluga,I ubuduće za mene glasati.

Inače, svim onim kolegama koji imaju rezultate i ostvarenja približno mojim, unaprijed od srca čestitam i, uz skidanje kape, iskreno divljenje. Jer, cijenim svaki napor i doprinos da se u Prnjavoru bolje živi, dobro znajući da u ovim teškim vremenima to nije lako većini građana ni u zapadnoevropskim zemljama. Međutim, s druge strane nemam pohvale za one kolege odbornike koji su, možda, bili i na svim sjednicama, ali zbog njihovog neodgovornog i destruktivnog ponašanja, bolje je da nisu ni ulazili u skupštinsku salu. Osim toga, svoj obraz i obraz Prnjavora, kaljaju na ulici i gdje god stignu.

Posebno koristim priliku da otklonim i sljedeću nedoumicu: SVE ŠTO SAM GORE NAVEDENO OSTVARIO, ILI NISAM, TO SAM ČINIO KAO ODBORNIK PARTIJE DEMOKRASTKOG PROGRESA (PDP). Dakle, ne kao “nezavisni odbornik” SO Prnjavor, kako su to, netačno, neki pisali. Kao odbornik PDP-a koji, želim da potvrdim, podržava aktuelnu skupštinsku većinu predvođenu sa SDS-om i načelnikom dr Sinišom Gatarićem. Odbornik PDP-a ću, inače, i ostati, sve dok to želi i drugačije ne odluči naš lider dr Mladen Ivanić.

Rodoljub KRASIĆ ROJO

Odbornik PDP u SO Prnjavor

PODIJELI