ODIGRANA PREDSTAVA “ŽENSKI RAZGOVORI “

0
1056

Na Trećem festivalu pozorišnog stvaralaštva “Novogradska scena” izvedena je predstava “Ženski razgovori”, dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ iz Prnjavora.
Predstava, prema tekstu Duška Radovića, u dramatizaciji i režiji Brankice Radonjić, izvedena je sinoć pred novogradskom publikom.

Radonjićeva, koja je umjetnički rukovodilac prnjavorskog pozorišta, kaže da je nakon premijere u Prnjavoru, predstava izvođena nekoliko puta i da je publika dobro prihvatila.

“Ženski razgovori su zbirka monologa odnosno ženskih promišljanja o muško- ženskim odnosima sa nekoliko muških monologa i to je vječita inspiracija brojnih pozorišnih društava i režisera da takav jedna nedramski oblik postave na scenu”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, ovaj oblik scenskog izraza je dobra vježba glumaca.

Prnjavorsko pozorište radi od 2003. godine i okuplja pedesetak glumaca, u tri starosne grupe od kojih se sinoć Novljanima predstavio omladinski ansambl.

Pozorište po treći put učestvuje na Festivalu u Novom Gradu.

“Zahvaljujući entuzijazmu teatra Scena, publika u Novom Gradu ima priliku da pogleda produkciju pozorišnih amatera Republike Srpske i Federacije BiH a program je obuhvatio različite teatarske izraze i različita gledišta od dječije predstave do neverbalnog teatra”, rekla je Radonjićeva.

Ovo je druga predstava koja nije bila predviđena zvaničnim programom Festivala. Sinoć je trebalo da bude odigrana predstava pozorišta iz Višegrada “Na rubu svega”, ali su gosti otkazali nastup.

Do sada su se publici u Novom Gradu, osim glumaca iz Prnjavora, predstavili pozorište mladih Vitez sa predstavom “Šmizle” i DIS pozorište iz Banjaluke sa monokomedijom “Mala iz Linca, ja sam iz Čelinca”, koja je izvedena umjesto predstave “Biti ili ne biti, to je pitanje”, Mostarskog pozorišta mladih 1974.

Na programu Festivala koji je počeo 13. avgusta još je šest predstava u takmičarskom dijelu. Na kraju, 3. septembra, u revijalnom dijelu biće izvedena predstava u čast pobjednika Festivala.

Festival pozorišnog stvaralaštva “Novogradska scena” organizuje teatar Scena, uz podršku Kulturno obrazovnog centra i opštine Novi Grad. /srna/

PODIJELI