PREPOZNAJETE LI DŽEPAROŠA, OSUMNJIČEN JE ZA 50 KRAĐA – “OPERISAO” I U PRNJAVORU

0
1485

Mario Rajković (46) iz Prijedora, lopov osumnjičen za seriju od 27 krađa u Banjaluci i Kozarskoj Dubici, uhapšen je po treći u posljednjih deset dana zbog sumnje da je u Laktašima i Prnjavoru izvršio još 23 krađe!

Kako saznaje Press, Rajković je u petak naveče uhapšen u nastavku akcije “Wallet”, a na teret mu se stavlja da je od 2002. do marta 2016. godine izvršio ukupno 23 krađe u Prnjavoru i Laktašima, oštetivši građane za najmanje 11.000 maraka.

– Kriminalističkom obradom i drugim istražnim radnjama utvrđeno je da je osumnjičeni u opštinama Prnjavor i Laktaši, iskorišćavao nepažnju građana i ulazio u prostorije raznih ustanova i pronalazio i otuđivao torbe i novčanike sa ličnim dokumentima čime je pričinio materijalnu štetu od najmanje 11.000 KM – saopštio je CJB Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je tokom akcije pronađen dio ukradenih novčanika, dokumenti oštećenih, ali i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Međutim, kao i prethodna tri hapšenja Rajković je ponovo pušten da se brani sa slobode iako je policija pronašla dokaze koji ga terete za ukupno 50 krivičnih djela, uglavnom krađa u kojima je građane oštetio za najmanje 22.700 maraka.

– Nakon informisanja o svim činjenicama navedene akcije dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva saopštio je da se protiv osumnjičenog, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivična djela krađe i da se nastavi rad na dokumentovanju navedenih i otkrivanju drugih krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa osumnjičenim – navode u policiji.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović pozvala je sve građane, koji su bili žrtve sličnih krivičnih djela, da to prijave policiji jer se vjeruje da je isti osumnjičeni i na području Federacije BiH počinio više krivičnih djela krađe.

– Građani to mogu da urade lično u najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni i besplatan broj telefona 122 – rekla je Markanovićeva.

Nezvanično saznajemo da je Rajković uglavnom džepario po čekaonicama i ambulantama u bolnicima, domovima zdravlja, srednjim školama, ali i u nekoliko republičkih institucija.

PRESS

PODIJELI