23 MEDALJE 10 ZLATNIH ZA PRNJAVOR

0
484

U organizaciji Atletskog kluba “Prnjavor” u nedjelju je održan 1. cicibanski atletski miting u Prnjavoru.

Učešće na atletskom mitingu su uzeli devet atletskih klubova iz regiona “Akademac” i “Atletik” iz Bijeljine, “Banja Luka” i “Borac” iz Banja Luke, “Kozarska Dubica”, “Prijedor”, “Sloboda Tehnograd” iz Tuzle, “Teslić b.b.” i domaćin “Prnjavor”.

Takmičari su se takmičili u četiri starosne kategorije, godišta 2010/11, 2012/13, 2014/15 i 2016 i mlađi u 26 disciplina. Takmičenja u skoku u dalj su se održala na sportskom igralištu osnovne škole ” Nikola Tesla”, dok su se ostale discipline bacanje loptice, bacanje vortexa, 60m, 100m, 200m, 300m i 600m kod dječaka i djevojčica održale na fudbalskom terenu FK “LJubić” u Boriku.

U takmičarskom dijelu od ukupno 78 dodijeljenih medalja daleko najviše je pripalo cicibanima AK “Prnjavor” 23 medalje, od čega 10 zlatnih medalja, 8 srebrnih i 5 bronzanih.

Zlatne medalje i pobjede u svojim disciplinama su osvojili: Marija Jelić i Filip Radulović u skoku u dalj, Lidija i Mladen Kovačević u bacanju loptice, Leona Radujković i David Mirković u bacanju vortexa, Lazar Aćamović na 60m, Filip Radulović na 100m , Jana Živković i David Mirković na 600m.

Srebrne medalje i druga mjesta su osvojili: Neda Radulović i Mladen Kovačević u skoku u dalj, Marija Jelić i Lazar Aćamović u bacanju loptice, Mladen Kovačević na 60m, Lidija Kovačević na 200m, Neda Radulović na 300m i Gregor Kašić na 600m.

Dok su treća mjesta i bronzane medalje osvojili: Lazar Aćamović u skoku u dalj, Danica Živković u bacanju loptice, Mihajlo Ivanović u bacanju vortexa, Sofija Šušak na 200m i Mihajlo Ivanović na 600m.

Ovo je ujedno i bilo najuspješnije takmičenje za prnjavorske cicibane u ovoj kalendarskoj godini.

Za najuspješnije cicibane su proglašeni naši takmičari David Mirković i Filip Radulović sa po dvije zlatne medalje. Kod cicibanki su bile najuspješnije Lidija Kovačević i Marija Jelić sa po jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom.

/AK ”PRNJAVOR”/

PODIJELI