BEZBJEDNOSNA SITUACIJA ZADOVOLJAVAJUĆA

0
907

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Željko Spasojević konstatovali su na današnjem sastanku u Prnjavoru da je bezbjednosna situacija na području ove opštine zadovoljavajuća.
Spasojević kaže da je saradnja sa lokalnom zajednicom, kao i podrška od predstavnika lokalne vlasti osnovni preduslov za uspješan rad policije.

“Zajednička je ocjena da je u Prnjavoru stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i stabilno. Razgovarali smo i o nekim budućim projektima koji će doprinijeti dobrom stanju u ovoj opštini”, rekao je Spasojević.

On je istakao da se od policije u Prnjavoru očekuju intenzivnije aktivnosti na rasvjetljavanju nekih krivičnih djela iz prethodnog perioda koja se uglavnom odnose na imovinske delikte.

“Danas su u Stanici policije Prnjavor bili i načelnici određenih krim sektora CJB Banjaluka koji su održali sastanke uz analizu dosadašnjeg rada. Mi smo generalno zadovoljni rezultatima, međutim, stanje nikad nije u toj mjeri dobro da ne bi moglo biti bolje”, rekao je Spasojević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da će u budžetu biti planirana sredstva za postavljanje određene opreme na području lokalne zajednice, koja će doprinijeti prevenciji i rasvjetljavanju određenih krivičnih djela.

“Planiramo da važne saobraćajnice, putne komunikacije i trgove na području lokalne zajednice pokrijemo video nadzorom. U narednih nekoliko dana poslaćemo Centru dopis sa ovom našom inicijativom, kako bi nam pomogli u izradi projektne dokumentacije, odnosno da nam ukažu šta je od tehničkih uređaja potrebno da se taj plan realizuje”, rekao je Tomaš.

srna

PODIJELI