BEZBJEDNOSNA SITUACIJA ZADOVOLJAVAJUĆA

0
782

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Željko Spasojević konstatovali su na današnjem sastanku u Prnjavoru da je bezbjednosna situacija na području ove opštine zadovoljavajuća.
Spasojević kaže da je saradnja sa lokalnom zajednicom, kao i podrška od predstavnika lokalne vlasti osnovni preduslov za uspješan rad policije.

“Zajednička je ocjena da je u Prnjavoru stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i stabilno. Razgovarali smo i o nekim budućim projektima koji će doprinijeti dobrom stanju u ovoj opštini”, rekao je Spasojević.

On je istakao da se od policije u Prnjavoru očekuju intenzivnije aktivnosti na rasvjetljavanju nekih krivičnih djela iz prethodnog perioda koja se uglavnom odnose na imovinske delikte.

“Danas su u Stanici policije Prnjavor bili i načelnici određenih krim sektora CJB Banjaluka koji su održali sastanke uz analizu dosadašnjeg rada. Mi smo generalno zadovoljni rezultatima, međutim, stanje nikad nije u toj mjeri dobro da ne bi moglo biti bolje”, rekao je Spasojević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da će u budžetu biti planirana sredstva za postavljanje određene opreme na području lokalne zajednice, koja će doprinijeti prevenciji i rasvjetljavanju određenih krivičnih djela.

“Planiramo da važne saobraćajnice, putne komunikacije i trgove na području lokalne zajednice pokrijemo video nadzorom. U narednih nekoliko dana poslaćemo Centru dopis sa ovom našom inicijativom, kako bi nam pomogli u izradi projektne dokumentacije, odnosno da nam ukažu šta je od tehničkih uređaja potrebno da se taj plan realizuje”, rekao je Tomaš.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here