Poklonio firmu radnicima

0
9224

 

 

Ambasador Bosne i Herecegovine u Rumuniji, dr Mile Vasić, koji je u žižu javnosti dospio kada su vodeći hrvatski mediji objavili tekstove u kojima su optužili HDZ da je plagirao njegov izborni program pod imenom 5+, koji je on kao član Narodnog demokratskog pokreta (NDP) kreirao za potrebe parlamentarnih izbora u Republici Srpskoj,  ponovo je zainteresovao javnost jednim neubičajenim potezom.

 

Naime, Vasić  je firmu, čiji su osnivači i vlasnici njegova supruga i on, poklonio svojim radnicima!

 

Ambasador Vasić je istakao da u tome ne vidi ništa neobično i da je za njega najprirodnije bilo  da firmu koju je  pravio zajedno sa svojim radnicima njima i pokloni.

 

On je dodao da, budući da se nalazi u Rumuniji gdje obavlja dužnost Ambasadora BiH, nije u mogućnosti da nastavi da vodi firmu u punom kapacitetu, imao  je izbor ili da firmu ugasi ili da je proda. U takvoj situaciji, profesor Vasić nije imao dilemu šta treba da uradi i odlučio je da je pokloni svojim radnicima i kolegama.

 

Firma  je od sada, zahvaljujući velikodušnom i nadasve humanom gestu ambasadora Vasića, u vlasništvu  njegovih dojučerašnjih  radnika i kolega.

 

PODIJELI