Rođendan “Radio Prnjavora” – Uvijek u službi slušalaca

0
1447

Na današnji dan,6. marta 1984. godine,sa srednjetalasnog predajnika 1.341 kiloherc, prvi put zvanično se oglasio Radio Prnjavor.

Bio je to značajan događaj za stanovnike prnjavorske, ali i susjednih opština, jer je “živa”  riječ dopirala i do najudaljenijih sela. Za kratko vrijeme Radio je stekao veliki broj slušalaca, koji su od prvog dana emitovanja imali uglavnom pozitivna zapažanja o programskim sadržajima. Slušaoci su imali i mogućnost da predlažu nove sadržaje i tako na neki način kreiraju dnevnu programsku šemu.

Za 33 godine postojanja najstariji prnjavorski informativni medij dao je ogroman doprinos na planu informisanja, edukacije i zabave slušalaca.Tako je bilo na početku, kada je Radio Prnjavor predvodio utemeljivač Nedeljko Sančanin. Tako je i danas, sa novim, mlađim snagama, pod vođstvom direktora Dragana Malića.

Povodom rođendana, danas je organizovano prigodno druženje radnika Radija, predstavnika Skupštine opštine, kao osnivača Radija i poslovnih prijatelja. Susret je bio prilika da se stariji radnici prisjete početaka, tog 6.marta 1984.godine, kada su plasirane prve vijesti iz lokalne zajednice. U istorijatu ove ustanove ostalo je zapisano da su prvu emisiju, polučasovnog trajanja, pripremali tadašnji teghnički realizator programa, Milenko Dakić i autor “Sportske panorame prnjavorske opštine”, Brane Radulović.

Pozitivna zapažanja slušalaca za zaposlene predstavljaju dodatni stimulans da nastave dugogodišnju mjisiju objektivnog iu pravovremenog informisanja.
Kolektivu stižu brojne čestitke povodom rođendana, a načelnik opštine Darko Tomaš rekao je u današnjoj čestitki “da je Radio Prnjavor jedan od medijskih simbola opštine Prnjavor, jer je izgradio identitet ozbiljnog i respektabilnog medija koji tačno i pravovremeno informiše javnost o važnim događajima”.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI