3.MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR „MIKA 2017“ PRNJAVOR

0
2501

4.i 5.marta Prnjavor je bio po treći put domaćin rukometnog turnira za mlađe selekcije. Odlično organizovan turnir u organizaciji Rukometnog kluba Sloga, okupio je 42 ekipe iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Turnir je okupio oko 700 mladih rukometašica i rukometaša koji su se takmičili u četiri starosne kategorije.
Najzanimljivije i najača konkurencija bila je kod pionira, rođenih 2002/03 godine, gdje je učestvovalo 11 ekipa. Iz veoma kvalitetnih i zanimljivih utakmicama finale su izborile ekipe ekipe RK Jedinstvo 2015 Brčko i RK Kozara Mlijekoprodukt Kozarska Dubica. I kada su svi očekivali neizvjesnu utakmicu, momci iz Brčko su pregazili vršnjake iz Dubice i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju. Treće mjesto je zauzela ekipa RK Maglaj, dok se na četvrtom mjestu našla ekipa RK Žepče, peti su bili rukometaši RK Mladost 2012 Niš dok su šesto mjesto zauzeli momci iz RK Dolovo (Pančevo).

U konkurenciji dječaka rođenih 2004/05 godine, dominirala je najkvalitetnija Škola rukometa u Bosni i Hercegovini – RK Kozara Mlijekoprodukt Kozarska Dubica. Rukometaši Kozare sa obe prijavljene ekipe su ušli u finale i tako iza sebe ostavili trećoplasiranu ekipu RK Speed Gradačac, četvrto mjesto zauzela je domaća ekipa RK Sloga.

U mini rukometu, uzrast 2005/06 godište i prije početka turnira očekivalo se finale RK Sloga Prnjavor – RK SC Voždovac Beograd. Nakon utakmica po grupama, obe ekipe su ubjedljivo osvojile prva mjesta u polufinalu bez problema savladale su rivale i plasirali se u veliko finale. U najboljoj utakmici mini rukometa na turniru, neizvjesnoj tokom čitave utakmice gdje do samog kraja ni jedna ekipa nije imala dva gola prednost, bolje su se snašli gosti iz Beograda i zasluženo pobjedili dva razilke. Pobjedom, Voždovac se revanširao za poraz u Zrenjaninu od mladih prnjavorskih rukometaša. Treće mjesto osvojila je ekipa RK Dervente, na četvrtom se našla ekipa RK Jedinstvo 2015 Brčko dok je druga ekipa Sloge Prnjavor osvojila peto mjesto.

Najmlađi rukometaši i rukometašice u uzrastu 2007/08 godište takmičile su se u dvije grupe sa po pet ekipa. Ponovo najbolju igru pokazali su rukometaši iz Dubice, koji su sasvim zasluženo osvojili prvo i treće mjesto, na drugom mjestu našli su se mladi rukometaši RK Derventa, četvrto su zauzeli momci iz RK Jedinstvo 2015 Brčko. Prnjavorski mladi rukometaši sa samo jednim porazom završili su na petom mjesto dok su šeste bile rukometašice iz ŽRK Derventa.

Prema mišljenju stručnjaka i ocjenama učesnika, turnir je odlično organizovan. „Smještaj, hrana, suđenje, domaćini sve je bilo  na visokom nivou i sigurno ćemo doći i iduće godine poručuje trener Bojan Đorđević iz Niša“.

„Rukometni klub Sloga i opština Prnjavor organizovali su jedan od najboljih rukometnih turnira u Bosni i Hercegovini, sve su odlično pripremili, domaćini su bili gostoprinstveni i sa zadovoljstvom ćemo opet doći na turnir kaže trener RK Speed Gradačac – Dado Doborac.

„Drago mi je, da su sve ekipe oduševljene organizacijom i Prnjavorom.  Stvarno smo se svi u organizacionom odboru potrudili da ekipama izađemo maksimalno u susret, da dva provedena dana u Prnjavoru ostanu u lijepom sjećanju. Mukotrpan rad i trud urodili su plodom, nakon završetka turnira dobili smo samo poruke oduševljenja i čestitke za odličnu organizaciju. Velika je ovo stvar za Prnjavor i Rukometni klub Sloga, ugostiti 42 ekipe i preko 700 rukometašica i rukometaša mnogo većim klubovima i opštinama nije uspjelo. Ovim putem zahvaljujem se opštini Prnjavor koja je bila generalni pokrovitelj turnira i mnogobrojnim prnjavorskim sponzorima koji su podržali organizaciju 3.Međunarodnog rukometnog turnira „Mika 2017“ Prnjavor – istakao je trener prnjavorskog Rukometnog kluba Sloga Mile Šljivić./prnjavorlive.info/

PODIJELI