Sokolovi ugošteni kod japanskog ambasadora

0
1094

Povodom proslave 84. rođendana japanskoga cara Akihita, sinoć je japanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Kazuya Ogawa, ugostio predstavnike džudo kluba Soko-M iz Prnjavora u hotelu Evropa u Sarajevu.

Pored brojnih uvaženih zvanica diplomatskog kora, političkog, kulturnog, privrednog i sportskog života BiH, prisustvovali su i gospoda Milijaš Živko i Bojan.

Ambasador je na zvaničnom obraćanju naglasio važnost bilateralnih odnosa ovih dviju zemalja, predstavio najvažnije projekte koju su iza i ispred njih i zahvalio se caru i carici na njihovom angažmanu uprkos godinama.
U nezvaničnom razgovoru sa ambasadorom, gospodin Živko Milijaš, predsjednik džudo kluba Soko-M, se zahvalio na pozivu, naglasio da po drugi put ima čast da bude ugošćen, ali i da je posjetio njihovu matičnu zemlju na Dalekom Istoku. Zahvalio se i na posjeti predstavnika ambasade na mađunarodnom džudo kupu Mala Evropa u Prnjavoru, te ih pozvao da dođu i naredne godine. U tradicionalnoj nošnji – kimonu, sa pokojom šalom, uspio je i prijatno da nasmije ambasadora i ponovo ostavi dobar utisak.
Ostatak večeri je protekao uz sake i sushi sa japanskom rižom iz ovogodišnje žetve, koji je spremio japanski kuhar, razgovore i razgledanje popularnih japanskih proizvoda.
PODIJELI