0
1102

Aleksandar Zaldastanov Hirurg, koji se nalazi na čelu najvećeg ruskog moto-kluba “Noćni vukovi”, naveo je da će se turneja “Ruski Balkan” održati uprkos činjenici da je njemu zabranjen ulaz u Bosnu i Hercegovinu, prenosi N1.

“Tura će se održati, čak i bez mene, ali je oni ne mogu zaustaviti”, naveo je Hirurg za agenciju Interfax, te dodao da je osim njemu u BiH zabranjen ulazak i Saši Saviću.

Direktor Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine Slobodan Ujić potvrdio je da je dvojici članova ruske bajkerske grupe “Noćni vukovi” zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, tačnije vođi te grupe Aleksandru Zaldostanovu i članu Saši Saviću, koji je porijeklom iz Srbije.

Članovi “Noćnih vukova” najavili su da će 19. marta početi turneju “Ruski Balkan”, u okviru koje su planirali posjetu Srbiji i Republici Srpskoj.

Planirana turneja bi, prema najavi, trebalo da traje devet dana, a tokom nje su namjeravali da posjete Beograd, Novi Sad, Valjevo, Kruševac, Niš, Jagodinu, Kragujevac i Belu Crkvu u Srbiji, kao i Banjaluku, Bijeljinu, Brčko i Doboj u Bosni i Hercegovini.

Zaldostanova i Savića, kako se navodi, institucije Bosne i Hrecegovine proglasile su opasnim po nacionalnu bezbjednost, a odluka je dostavljena Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Ostali članovi “Noćnih vukova”, kako je prenio portal Žurnal, u slučaju eventualnog ulaska u Bosnu i Hercegovinu biće posebno tretirani.

Aleksandar Zaldostanov, poznatiji kao “Hirurg”, jedan je od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

On je od 2014. godine na crnoj listi SAD-a zbog, kako se navodi, svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini.

(N1)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here