5 koraka koji će popraviti vaš odnos s partnerom i to već do kraja dana

0
560
Sve što želite u životu poboljšati na tome treba raditi, pa je tako i sa vezama. Male stvari mogu puno učiniti za vaš odnos, a ove možete isprobati već danas…

U nastavku vam donosimo pet koraka koje možete poduzeti već danas kako bi poboljšali svoju vezu.

Skuhajte im kafu

Male geste poput kuhanja kafe ili pripremanja doručka su ono što čini razliku. Partneru ili partnerici ćete tako pokazati da vam je stalo i da vam nije problem učiniti nešto za nju ili njega. To je posebno snažno na početku dana jer će cijelom danu dati brižan ton i kroz njega ćete proći znajući da neko cijelo vrijeme misli na vas.

Vježbajte zajedno

Vježbanje nam podiže raspoloženje i čini nas sretnijima zbog čega je iskustvo vježbanja s partnerom ili partnericom još posebnije. Ne morate ih odvesti na svoj čas joge, ali možete otići u prirodu trčati ili jednostavno šetati. Imaćete vremena za druženje daleko od tehnologije, a povezaće vas i sjajan osjećaj koji imamo tokom i nakon vježbanja.

Recite “hvala”

U dužim je vezama lako ući u svojevrsnu rutinu i očekivati da vaš partner ili partnerica jednostavno obavljaju neke stvari. Stoga se sjetite reći hvala kada opere suđe ili mu dati kompliment kad je učinio nešto sjajno kod kuće ili na poslu. To je još jedan od načina na koji ćete partneru ili partnerici pokazati da ga ne uzimate zdravo za gotovo.

Grlite se više

Fizički dodir nas povezuje na sasvim drugačijem nivou, a poljubac na rastanku ili susretu tek je formalnost koju razmjenjujemo i s prijateljima. Zato svoju bolju polovicu ponekad jednostavno zagrlite bez razloga ili ih iznenadite poljupcem. Fizička bliskost često se prenosi na onu emocionalnu.

Idite na spavanje u isto vrijeme 

Iako je ponekad nemoguće uskladiti rasporede i družiti se kod kuće, a kamoli leći u isto vrijeme, vrijeme spavanja je vrlo važno u svakoj vezi. To je način na koji se ponovo povezujemo nakon napornog dana i zajedno odmaramo od stresa koji se skupio. Za mnoge je parove to jedini trenutak kad su sami zato se potrudite provesti ga zajedno.

PODIJELI