6. радио- емисија из серијала о инклузивном образовању -31.5. у 12 часова на таласима “Радио-Прњавора”

0
1561

 

Снимање 6. радио- емисије из серијала о инклузивном образовању .
Гости: Биљана Кузмановић,учитељица, Јулија Митровић, наставница биологије, Жељко Вуковић, учитељ. Искуства родитеља и искуства са друге радионице са Дневним центром “Невен”. Гост Жељко Гуњић.
Водитељи Тамара Прерадовић и Јана Топић
Емитовање: 31.5.у 12 часова на таласима “Радио-Прњавора”

Средином 2013. године наша школа је, на основу квалитета апликације, изабрана за учешће у међународном пројекату Европске уније и Савјета Европе под називом ”Регионална подршка инклузивном образовању”. У пројекту који се реализује до краја 2015. године учествује 49 школа из регије која обухвата Албанију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Хрватску, Косово, Македонију и Србију. Из сваке државе изабрано је по седам школа. Наша школа је једина основна школа из Републике Српске која је изабрана за учешће у пројекту.
Пројакат се реализује на три нивоа, тј кроз три инклузивне мреже. Прва мрежа се бави унапређењем политика тј. законским и подзаконским актима. Друга мрежа је мрежа наставног особља. Рад ове мреже заснива се на организовању низа конференција и семинара са циљем размјене искустава и стгучног усавршаванја наставника. Са истим циљем постављена је и интернет платформа, тако да радници изабраних пилот школа могу свакодневно да размјењују искуства и уче једни од других. Трећа мрежа је мрежа 49 изабраних инклузивних пилот школа. Почетком децембра 2014. године наша школа почела са са реализацијом локалног пројекта под називом “Унапређење положаја дјеце и младих са сметњама у психофизичком развоју”. Пројекат ћемо реализовати кроз низ активности као што су: опремање посебне просторије за рад и боравак ученика са сметњама у психофизичом развоју, четири интерактивне едукативне радионице за наставно особље и стручне сараднике, едукацију тренера вршњачких едукатора, затим едукацију вршњачких едукатора, радионице прихватања различитости за ученике, те сарадњу са другим устаноавама и институцијама у нашој локалној заједници. Активности и постигнуте резултате пројекта представићемо кроз мјесечне радио – емисије, штампану брошуру и јавну промоцију. Овај локални пројекат је само једна од активности које су реализоване или ће бити реализоване у нашој школи у склопу овог међународног пројекта./ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here