Prnjavor-Dva nova slučaja zaraze korona virusom

0
595

Na području opštine Prnjavor potvrđena su dva nova slučaja zaraze korona virusom, potvrdio je danas na pres konferenciji šef štaba za vandredne situacije i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

” Time je broj zaraženih na području opštine Prnjavor dostigao 21. lice  Jedno novozaraženo lice je osoba muškog pola iz Prnjavora, starije životne dobi i zbog zdravstvenih problema iz privatne zdravstvene ustanove iz Prnjavora prebačeno je na UKC Banjaluka gdje je potvrđeno prisustvo korona virusa. Druga osoba je ženskog pola mlađe životne dobi ne živi na području naše opštine, ali je ovdje prijavljena i boravila je za vrijeme uskršnjkih praznika gdje je ostvarivala i kontakte”kazao je Tomaš.

Posebno je apostrofirao da zbog ovakvih slučajeva bilo kakva okupljanja mogu dovesti do većih problema u narednom periodu, te da nije vrijeme za opuštanje, nego za pridržavanje svih propisanih mjera.

“Naročito apelujem građane da budemo disciplovani i za prvomajske praznike i da se ne okupljaju. KKomunalna policija Prnjavor juče je kontrolisala 22 lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji i nije bilo sankcionisanih lica.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 109 lica 1260 je izašlo iz zdravstvenog nadzora. MP /prnjavorlive.info.

PODIJELI