Tuzla: U junu evidentirano oko 1.800 migranata bez dokumenata

0
503

Na području Tuzlanskog kantona policija je tokom juna evidentirala oko 1.800 migranata koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil sa dokazom o prijavi adrese boravka, navedeno je u informaciji o situaciji u vezi sa migrantima na području ovog kantona, koju je prihvatila kantonalna Vlada.

Policijski službenici su, na osnovu podataka koje o sebi daju migranti, došli do saznanja da najviše migranata dolazi iz Pakistana 715, Avganistana 664, Bangladeša 173, Maroka 35, Indije, Iraka i Irana po 23, Sirije 22, Libije 11, Alžira osam, Kameruna šest, Palestine pet, Egipta četiri, Sudana tri i Somalije jedan.

U toku juna na području kantona evidentirano je 20 bezbjednosno interesantnih događaja u kojima su učestvovali migranti, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Pet događaja dokumentovano je podnošenjem izvještaja o učinjenom krivičnom djelu, a riječ je o po jednom krivičnom djelu ubistva, nanošenje teških povreda, te nanošenje teških povreda u pokušaju, kao i razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.

/Srna/

PODIJELI