U Prnjavoru proslavljena školska slava

0
1273

Sve osnovne i jedna muzička škola na području opštine Prnjavor prigodnim programom obilježile su danas školsku slavu Savindan.
Posebno svečano bilo je u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Donjim Vijačanima gdje je programu koji su pripremili učenici prisustvovao predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović.

Lukanović je rekao da je Sveti Sava osam vijekova nepresušan izvor znanja i mudrosti za srpski narod.

“Želio bih da čestitam dan posvećen Svetom Savi svim Srbima, jer je on bio učitelj ne samo đacima i maloj djeci, već cjelokupnom srpskom narodu i to će ostati i u narednim vijekovima”, rekao je Lukanović.

Prema riječima direktora škole u Donjim Vijačanima Brane Lukanović, dio kulturno-zabavnog programa učenici su izveli u mjesnoj crkvi, a drugi dio u školi. “Ove godine smo u pripremi za program više pažnje posvetili istorijskom i bogatom životnom putu Svetog Save”, rekla je ona.

Nastavnik srpskog jezika u ovoj školi Duško Popović ističe da govoriti ili misliti o današanjem danu znači vratiti se u istoriju i prisjetiti se naših velikih pisaca kakvi su Dositej Obradović, Branko Radičević, Đura Daničić i Vuk Karadžić.

“Rastko Nemanjić bio je i ostao naša vodilja, koju su uvažavali i narod i vladari, osovina i matica oko kojeg se uvijek okupljala čitava srpska istorija”, dodao je Popović.

Pokrovitelj školske slave bila je opština Prnjavor. /srna/

PODIJELI