ZVONA DOČEKALA PRNJAVORSKE ĐAKE: OD OVE GODINE U OŠ ”BRANKO ĆOPIĆ” I PRODUŽENI BORAVAK

0
980

Danas su se oglasila školska zvona širom Republike Srpske, kao i u osam osnovnih škola u opštini Prnjavor. Ekipa Radio Prnjavora posjetila je Osnovnu školu ”Branko Ćopić” u Prnjavoru gdje smo razgovarali sa direktorkom ove ustanove Jasminom Malešević.

-Ove godine imamo 721 učenika,s tim da se neki učenici još ispisuju, upisuju, tako da  ćemo konačan broj znati za par dana. Imamo 86 prvačića, što je u odnosu na prošlu godinu, nekih desetak učenika više. U područnoj školi Glogovac imamo oko 125 đaka, a u područnoj školi Donji Štrpci-Podgajci deset učenika, rekla je Maleševićeva.

Ističe da su zajedničkim naporima završili prethodnu školsku 2019/2020 godinu, a bili su vrijedni i tokom ljeta. Sve tehničke pripreme blagovremeno su privedene kraju, tako da prvog radnog dana nema zastoja.

-Školu smo okrečili, očistili, dezinfikovali. Dobili smo preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske kojih se strogo pridržavamo, kaže Maleševićeva.

Od ove godine OŠ ”Branko Ćopić” ima i jednu novinu, a to je  prostorija za produženi boravak, čime se ukazala potreba za dva radna mjesta, tako da su zaposlena dva radnika, na šta su u ovoj ustanovi jako ponosni.

-Već godinama se borimo da dobijemo prostoriju za produženi boravak, međutim, tu su bila potrebna i određena finansijska ulaganja i to smo ove godine i uspjeli. U našem produženom boravku trenutno boravi 15 učenika, po preporuci Instituta za javno zdravstvo RS, ali se nadamo da ćemo u narednom periodu proširivati tu listu. U opremanju prostorije za produženi boravak pomogla nam je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Ministarstvo za evropske integracije, na čelu sa ministrom Zlatanom Klokićem, kao i naš načelnik Darko Tomaš, koji je neizostavan u ovoj priči. Zahvalna sam svima njima, kao i mnogim privrednicima, kao što su ”Mladeks”, ”Martom”, ”Delta star”, ”Evropa lek”. Možda sam nekog i preskočila, ali zaista su nam pomogli, bez svih njih ne bismo mogli ostvariti naš dugogodišnji plan oko produženog boravka, koji je zaista jako potreban, objasnila je Maleševićeva.

OŠ ”Branko Ćopić” ove godine obilježava 35. godišnjicu.

-Planirali smo da na svečan način proslavimo 35.godina postojanja, ali nas je u tome omela pandemija virusa korona, kaže Maleševićeva.

Međutim, pandemija virusa korona nije ih omela da spremni dočekaju novu školsku godinu, spremni su na sve izazove pred njima, a i  hladne dane dočekuju pripremljeni.

-Tehnički dio oko pripreme ogrevnog materijala je obavljen, tender je raspisan, dobili smo izvođače, dio uglja i drvo su nabavljeni. Grevna sezona se dočekuje spremna, naglasila je Maleševićeva.

Direktorka Malešević čestitala je početak nove školske godine svim učenicima i prosvjetnim radnicima, uz želju da svi budu zdravi i da ova godina bude što uspješnija.

Broj upisanih prvačića u prnjavorskim osnovnim školama

  • OŠ ”Nikola Tesla” Prnjavor – 92
  • OŠ ”Branko Ćopić ” Prnjavor – 86
  • OŠ ”Miloš Crnjanski” Potočani – 26
  • OŠ ”Sveti Sava” Smrtići – 23
  • OŠ ” Meša Selimović” Naseobina Lišnja – 15
  • OŠ ”Petar Kočić” Šibovska – 13
  • OŠ ”Ivo Andrić” Kulaši – 9
  • OŠ ”Vuk Karadžić” D.Vijačani – 7

/prnjavorlive.info/

PODIJELI