SUTRA HLADNIJE SA PADAVINAMA

0
1627

 

U Republici Srpskoj do kraja sedmice očekuje se hladnije vrijeme sa padavinama koje neće biti obilnije, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.
U zapadnim krajevima očekivana količina padavina je od 30 do 40 litara, u Hercegovini nešto više – do 50 litara, a u istočnim područjima oko 20 litara, kaže dežurni meteorolog Milica Đorđević i dodaje da to nije mnogo kada se raspodijeli na ovaj period.

U Srpskoj će sutra ujutro u južnim i zapadnim predjelima padati kiša, koja će se tokom dana proširiti i na ostale krajeve.

Na zapadu će, zbog više oblaka i kiše, temperatura biti nešto niža, maksimalno do osam stepeni, a u južnim područjima do 17 stepeni Celzijusovih.
Dosta sunca i toplije vrijeme očekuju se na istoku.

U srijedu, 25. februara, biće uglavnom oblačno, sa kišom, i snijegom na planinama, te nešto nižom temperaturom.

Zahlađenje će krajem dana zahvatiti sve krajeve, a dnevna temperatura u većini krajeva biće od četiri do osam stepeni Celzijusovih, a na istoku i krajnjem jugu oko 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 26. februara, očekuje se pad temperature za nekoliko stepeni, biće uglavnom oblačno i malo hladnije, sa slabim padavinama u južnim i sjeveroistočnim predjelima. U ostalim krajevima padaće susnježica i snijeg.

Prestanak padavina se očekuje u večernjim časovima, a maksimalna temperatura iznosiće od dva do sedam stepeni, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

U petak, 27. februara, biće oblačno i prohladno, i uglavnom suvo, a u Hercegovini će se razvedriti.

Za vikend, 28. februara i 1. marta, očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme, sa slabom kišom, a na krajnjem jugu sunčano i toplije /srna/

PODIJELI